2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Greiti pyragėliai su mėsa arba beveik kibinai

Jau seniai kirba mintis išsikepti namie kibinų. Ne pats sveikiausias maistas, bet kažkaip kartais ir tokio maisto norisi. :) Taigi pirmiausia, ieškojau tinkamiausio recepto, po to namie neatsirado visų reikiamų produktų, o galiausiai, vyras peršalo ir guli su aukšta temperatūra, todėl susiklostė tokia padėtis, kad valgyti reikia pagaminti per vaiko miego laiką, t.y. lygiai 40 minučių. Taigi tikri kibinai atidedami ateičiai, o šiandien kepiau greitus pyragėlius, beveik kibinus.


Sudėtis (12 pyragėlių):
6 lakštai šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos
~300 g kiaulienos faršo
Pusė svogūno
Druska, pipirai
Kiaušinis patepimui


Paruošimas:
Faršą sumaišyti su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Tešlos lakštus atšildyti ir perpjauti per puse. Ant pusės lakšto tešlos dėti šaukštelį paruošto faršo, tešlą sulenkti ir tvirtai užspausti kraštus. Kad būtumėt tikri, jog tešla neprasiskirs, galima kraštus užspausti lengvai paspaudžiant šakute.Pyragėlius dėti į kepimo skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir pašauti į 180-190 laipsnių orkaitę 20 minučių. Žinoma, pyragėliai skaniausi dar šilti. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą