2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Baklažanų užtepas užkandžiui su tunu

Virtuvinis trintuvas (kitaip blenderis) tapo geriausiu mano draugu. Su juo ne tik kiekvieną dieną po kelis kartus trinu visokias tyreles ir košes vaikui, bet ir vis eksperimentuoju su kokiais užtepais ar padažais. Šį kartą gaminau baklažanų užtepėlę, kurią galima valgyti su juoda duona ir tunu arba su keptomis bulvėmis. Žodžiu, geras padažas ar užtepas niekur netrukdo. :)

Sudėtis:
Baklažanas
Svogūnas
Pomidoras
1/2 avokado
1 skiltelė česnako
7-10 alyvuogių
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
Druska, pipirai

Paruošimas:
Baklažaną ir pusę svogūno supjaustyti nedideliais gabalėliais ir apkepinti keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Kadangi baklažanai kepinami labai mėgsta sugerti daug riebalų, tad apkepinus daržoves, reikėtų tą aliejaus perteklių nupilti.
Kitą pusę svogūno, česnaką, alyvuoges, avokadą, nuluptą ir šiek tiek supjaustytą pomidorą sudėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti. Sudėti ir apkepintus baklažanus. Pagardinti druska, pipirais. Įdėti jogurto ir skanauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą