2012 m. lapkričio 14 d., trečiadienis

Įspūdžiai iš BAF - Baltijos maisto ir gėrimų mugės

Labai netikėtai situacija susiklostė taip, kad praėjusią savaitę turėjau išvažiuoti į komandiruotę Vilniuje. Apsižiūrėjau, kad tuo pačiu metu vyksta Baltijos maisto ir gėrimų mugė, tad nepraleidau progos suderinti naudingus darbus ir malonumus, ir apsilankiau tame renginyje.

Tiesą sakant, iš programos ir renginio aprašymo buvau susidariusi įspūdį, kad pateksiu į didžiulę maisto parodą, kurioje pilvas apsunks nuo visokių gėrybių ragavimo. O iš tiesų didžiausia Litexpo parodų salė buvo skirta restoranų, kavinių ir šiaip maisto gamybos įrangai, viena salė buvo skirta arbatoms ir virtuvės meistrų varžytuvių vietai, ir tik trečioji salė buvo skirta maistui ir gėrimams.

Tiesa, arbatos salėje paragavom, o vėliau ir nusipirkom miežių salyklo arbatos. Pasirodo, kad atsigertum skanios arbatos, net nereikia turėti arbatžolių. :)

Išėję iš mugės dar ilgai svarstėm - ar mes kažko nepastebėjom, nemokėjom ieškoti, ar iš tikrųjų mugėje nedalyvavo beveik jokios lietuviškos maisto produktų gamybos įmonės. Kur lietuviški sūriai? Kur kiti pieno produktai? Kur lietuviška duona?..

Taigi pasidalinsiu foto reportažu iš tos salės, kurioje buvo demonstruojami įvairiausi tortai.


O kaip padaryti tokią širdutę viduje, tai ilgai sukau galvą....




Tortas šokolado maniakams. :)


Vaikiškų tortų kategorijoje į mus žiūrėjo pelėdžiukas.


Šitas tortas buvo tokio dydžio, kad jo viduje tilpo net fontanėlis.








Buvo ir kitokių patiekalų, bet tas porcijų mažumas.... Gražu tai gal ir gražu, bet valgyti čia tikrai nėra ką.


 O kas turėjo daugiau laiko ir noro, galėjo pasiklausyti ir pažiūrėti, kaip gamina profesionalūs virėjai.


Tiesa, nebesulaukėme, kada vyko žurnalo "Virtuvė" organizuotas pyragų kepimo konkursas, bet turbūt jis bus aprašytas kokiuose kituose maisto tinklaraščiuose, kurių rašytojos dalyvavo jame.

Taigi tokie mano įspūdžiai. Norėjosi pamatyti, paragauti ir užuosti daugiau, tad vis dar turiu svajonę nuvažiuoti į kokią užsienyje vykstančią tikrą maisto ir gėrimų parodą / mugę.

1 komentaras:

  1. Šių metų paroda aš irgi nusivyliau. Tikrai nebuvo ką pirkti ir į ką žiūrėti. Seniau vis pritrūkdavau pinigų, kiek visko norėdavau, o šiemet taip jų ir neišleidau.
    O širdelę į vidų įdeda išpjaustydami vidų. Tik turi būti ploni sluoksniai, tada nesimato to pjovimo. Pirmadienį galėsiu paklaust tiksliau pačios formuotojos ;)

    AtsakytiPanaikinti