2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Avokado ir agurkų padažas

Atrodo, kad daugelis tinklaraščio skaitytojų jau pradeda ruoštis šventėms - įrašai apie Kalėdinius saldumynus ar atvirukus jau tapo lankomiausiais. Mano galvoje jau taip pat sukasi mintys apie dovanas ir saldumynus - negaliu gi sulaužyti tradicijos pagaminti saldumynų rinkinius savo artimiesiems.

Bet apie saldumynus kitą kartą - šiandien siūlau lengvą padažo receptuką. Jį galite valgyti su žuvimi, sūriais varškėčiais, grikių blynais, cukinijų-bulvių blynais ar bulvių traškučiais.


Sudėtis:
Agurkas
Avokadas
Krapai
Natūralus jogurtas be priedų
Česnako skiltelė
Druska, pipirai
Šiek tiek citrinos sulčių

Paruošimas:
Gerai prinokusį avokadą sutrinti virtuviniu trintuvu ar tiesiog sumaigyti šakute. Užspausti šiek tiek citrinos sulčių, kad avokadas nepatamsėtų.
Nuluptą agurką sutarkuoti burokine tarka. Krapus sukapoti. Viską sumaišyti kartu su natūraliu jogurtu, pagardinti druska, pipirais, įspausti česnako skiltelę. Jogurto dėkite tiek, kokios konsistencijos padažo norite.
Viskas! Skanaukite!
O jei įpilsite šiek tiek vandens arba vietoj natūralaus jogurto naudosite kefyrą, gausite puikią vasarišką šaltą sriubą.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą