2014 m. birželio 12 d., ketvirtadienis

Žaliavalgiška varškė su uogomis

Bent kartą per savaitę eksperimentuoju pagamindama kokį nors žaliavalgišką patiekalą. Turiu omenyje, ne tokį kaip žaliasis kokteilis, kuriam suplakti reikia kelių minučių, bet ką nors tokio, kam reikia daugiau pastangų ar pasiruošimo. Kita vertus, daugelis tokios mitybos patiekalų paruošiama labai greitai - didelė dalis maisto yra sutrinta, tad reikia tiesiog padirbėti, spaudžiant trintuvo mygtuką.

Šį kartą gaminau žaliavalgišką varškę su uogomis - braškėmis ir šilauogėmis. Pasakysiu, kad skonis mane tikrai nustebino: buvo labai skanu. Nusinešiau šio gėrio ir kolegoms pavaišinti, tai kas ragavo, tas gyrė. Sotu, saldu, skanu!


Sudėtis: 
Sauja anakardžių riešutų
3-4 datulės
1 valg. šaukštas agavų sirupo
4-5 braškės
Sauja šilauogių

Paruošimas:
Riešutus užpilti vandeniu ir palikti išmirkti per naktį (galima ir ilgiau). Išmirkusius riešutus nusausinti ir sumesti į virtuvinį trintuvą. Ten pat mesti minkštas datules (galima jas prieš tai šiek tiek išmirkyti) ir pilti sirupą. Viską trintuvu trinti iki beveik vienalytės masės. Tada įmesti braškes ir dar kartą sutrinti.
Štai ir paruošta! "Varškę" dedame į indelį, ant viršaus užberiame šilauogių ir mėgaujamės skaniu, sočiu desertu. Tiesa, tokios varškės daug nesuvalgysite, nes ji pakankamai riebi ir, kaip jau minėjau, soti.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą