2014 m. liepos 2 d., trečiadienis

Šiltos salotos su paprika ir cukinija

Nors ir ne žiema, bet, panašu, kad ir nelabai vasara. Tad tokiu oru norisi ne tik lengvų salotų, bet su "pagerinimais", pavyzdžiui, šiltomis, apkepintomis daržovėmis. Šį kartą gaminau salotas su paprika ir cukinija. Žinoma, pikantiškumo suteikė ypatingas užpilas.


Sudėtis:
Lapinės salotos
Svogūno galva
Laiškiniai svogūnai
Skiltelė česnako
2 pomidorai
Nedidelė cukinija
Raudonoji paprika
Krapai
Aliejus kepimui
Sojų padažas
Citrinos sultys
Smulkinti saulėje džiovinti pomidorai
Druska, pipirai

Paruošimas:
Į lėkštę dėti suplėšytus salotų lapus, nedideliais gabalėliais pjaustytos pomidorus. Į keptuvę dėti susmulkintą svogūną, česnaką ir šiek tiek pakepinti. Vėliau į keptuvę sumesti storokais šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir raudonąją papriką. Bekepančias daržoves pagardinti druska, pipirais, įdėti šaukštelį smulkintų saulėje džiovintų pomidorų (tokių, kurie būna mažuose indeliuose ir yra su aliejumi), įspausti citrinos sultis (pagal skonį). Kai daržovės suminkštėja, nuimti keptuvę nuo ugnies, įpilti šlakelį sojos padažo ir pabarstyti krapais.Keptuvėje turėtų likti nemažai aliejaus su įvairiais pagardais, susimaišiusiais skoniais - tai ir bus salotų užpilas.
Apkepintas daržoves sudėti ant lėkštėje sudėtų salotų lapų su pomidorais. Viską pabarstyti svogūnų laiškais ir gardžiuotis!
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą