2014 m. liepos 3 d., ketvirtadienis

Lęšiai su rūkyta paprika

Visada gamindama maistą naudoju nemažai prieskonių. Mėgstu ragauti ir savo patiekalus gardinti vis kitokiais prieskoniais, bandau visokiausius mišinius. Dabar mano didžiausias "girekas" - užeiti į "Aliejaus" parduotuvę. Iš ten niekada neišeinu tuščiomis - tai aliejaus kokio prireikia, tai kelių rūšių prieskonius išsinešu, tai dar visokio gėrio ten randu (pavyzdžiui, džiovintos duonelės, nors jos ir retokai pastaruoju metu ten būna). Taigi kalbant apie prieskonius, dabar mano virtuvėje karaliauja rūkyta paprika - dedu jos į salotų užpilus, sriubas, o šį kartą įbėriau gamindama lęšius. Skonis - puikus ir netgi buvo panašus į tokį, jei šiam patiekalui būčiau naudojus rūkytus lašinukus. Štai jums ir vegetarinis patiekalas su rūkytos mėsos skoniu (čia tiems, kurie to skonio pasiilgsta). Ir šiaip pagalvojau, kad kokį kartą išbandysiu virti šiupininę sriubą be mėsos - apie eksperimento rezultatus papasakosiu.

Beje, lęšių patiekalas, apie kurį šiandien pasakoju, paruošiamas labai greitai ir tinka pietums ar vakarienei. Jis tikrai sotus, jį noriai valgo ir mano 3 metų vaikas.


Sudėtis:
Pusė stiklinės lęšių
Svogūnas
2-3 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelis rūkytos paprikos
Aliejus ir sviesto kepimui (lygiomis dalimis)
Druska, pipirai
250 ml grietinėlės (galima keisti grietine, tik tuo atveju reikėtų papildomai pilti vandens)


Paruošimas:
Lęšius išvirti vandenyje, nusunkti, kai bus minkšti, bet nesukritę. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir gabalėliu sviesto apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų. Kai svogūnai suminkštės, suversti lęšius, pabarstyti rūkyta paprika ir truputį maišant pakepinti. Po to pilti grietinėlę ir palikti pasitroškinti kelias minutes. Viskas!
Patiekti su šviežiais pomidorais, galite pabarstyti smulkintomis šviežiomis ar džiovintomis petražolėmis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą