2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

Salotos su topinambais

Topinambai - tai tokios žieminės bulvės, kurias galima valgyti tiek žalias, tiek termiškai apdorotas. Žalios, man asmeniškai, netgi skanesnės - su vaiku mėgstam pagraužti po gabaliuką. Be to, sako, kad juose daug vitaminų ir kitų vertingų medžiagų. O svarbiausia, šios bulvės ilgą laiką negenda ir lieka šviežios. Mano šaldytuve vis dar yra nedidelis maišelis topinambų iš tėvų sodo ir, kai tik apie tai prisimenu, topinambas atsiduria salotose. :)

Šį kartą paprastos daržovių salotos.


Sudėtis:
2 morkos
2 topinambų gumbai
Pusė ilgo agurko
Skiltelė česnako
Pusė mažo svogūno
Krapai
Apelsino sultys
Alyvuogių aliejus
Druska

Paruošimas:
Morkas, topinambus ir agurką sutarkuoti. Įspausti česnako skiltelę, o svogūną supjaustyti labai plonais pusžiedžiais. Krapus susmulkinti, įmesti į daržoves. Užpilui sumaišyti aliejų bei apelsino sultis, įberti druskos ir gerai išmaišyti. Užpilą pilti ant daržovių ir gerai išmaišyti.
Skanaus! Salotos tinka prie bet kurio karštojo patiekalo ar tiesiog bulvių košės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą