2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Brokolių kotletai

Vėl buvo užklupusi netikėta prastova mano blog'e, bet dabar, tikiuosi, grįžti į reguliaraus rašymo vėžes ir vis dažniau pasigirti savo skaniais patiekalais. Be to, visai netrukus papasakosiu apie savo įspūdžius iš pasaulinės parodos EXPO 2015, kuri šiemet vyksta Milane. Vos prieš savaitę ten lankiausi su tėčiu ir dabar renku įspūdingiausius kadrus iš beveik 450 nuotraukų, kuriuos pristatysiu ir čia.

O šiandien papasakosiu apie savo neseniai gamintą ir be galo man patikusį patiekalą - brokolių kotletus, kukulius ar spurgas. Net nežinau, kaip tiksliau juos pavadinti, bet, patikėkit manim, jei mėgstate brokolius, šis patiekalas bus vienas geriausių, kuriuos kada nors ragavote. Sotu, skanu, geras užkandis, tinka valgyti karštą ir šaltą. Šio skanėsto receptą radau čia, bet, žinoma, pritaikiau jį savo skoniui. :)


Sudėtis:
Brokolis
Sauja mirkytų migdolų riešutų
50 g fermentinio sūrio
50 g kietojo sūrio
3 kiaušiniai
Krapai
Džiuvėsėliai
Skiltelė česnako
Laiškiniai svogūnai
Druska, pipirai
Padažui:
Konservuotų pomidorų indelis
2 skiltelės česnako
1/4 raudonojo svogūno
Druska, pipirai


Paruošimas:
Brokolį susmulkinti žiedynais ir šiek tiek apvirti, t.y. dėti į puodą, užpilti vandeniu ir užkaisti. Virti, kol vanduo užvirs, po to vandenį nupilti, o brokolio žiedynus aplieti šaltu vandeniu, kad neprarastų spalvos.
Mirkytus migdolus virtuviniu kombainus ar peilio pagalba šiek tiek sukapoti, bet palikti ir stambesnių gabalėlių. Taip pat susmulkinti ir apvirtą brokolį. Viską sudėti į dubenį, pagardinti druska ir pipirais, dėti kapotus krapus ir laiškinius svogūnus, įtrėkšti česnako ir įmušti 2 kiaušinius. Galiausiai, įdėti ir tarkuotą sūrį bei viską gerai išmaišyti. Masė ne itin gerai sukimba, todėl aš formavau rutuliukus, kuriuos papildomai mirkiau kiaušinio plakinyje ir džiuvėsiuose. Tokius rutuliukus dėti į kepimo skardą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-25 minutes. Kaip visada, pasikartosiu - stebėkite kepimą, nes kai kurios orkaitės yra ypatingos ir mėgsta priežiūrą, tad kepimo laikas gali skirtis.
Kol brokolių kotletukai kepa, laikas paruošti trintų pomidorų padažą. Konservuotus pomidorus savo sultyse sumesti į virtuvinį trintuvą, ten pat mesti šiek tiek pasmulkintą svogūną bei česnakų skilteles. Įberti druskos, pipirų ir viską sutrinti iki norimos konsistencijos. Galite įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.


Kotletukus galite valgyti karštus ar šaltus, pietums ar vakarienei. Brokolių mėgėjai mane supras - tai nuostabu!
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą