2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Kepti obuoliai su riešutais

Tokią niūrią dieną, kaip šiandien, kai vėjas kėsinasi patekti į namus net pro mažiausius langų plyšelius, o lietaus lašai garsiai barškina į palanges, norisi kokio šilto deserto. O tokį pagaminti labai lengvai, kai namie guli dėžutė obuolių.

Sudėtis: 
3-4 obuoliai
4 šaukšteliai kapotų riešutų (aš naudojau migdolus)
Sauja razinų
2 šaukštai medaus (galima naudoti dirbtinį)

Paruošimas:
Obuolius nulupti, supjaustyti nedidelėmis riekelėmis ir sudėti į kepimo indelius. Geriausiai naudoti antaninius obuolius, kurie yra gana standūs ir truputį rūgštoki. Obuolius pabarstyti riešutais, šaukštu užvarvinti medaus, įberti kelias razinas ir viską pašauti į orkaitę 10-15 minučių. Viskas! Skanaus! Galima valgyti ir su ledais arba plakta grietinėle.

1 komentaras:

  1. Išbandžiau, labai skanus ir sveikas desertukas. Beje, Jūsų kūrybiškumas užkrečia, dėkui :) Indrė.

    AtsakytiPanaikinti