2012 m. kovo 2 d., penktadienis

Sveikuolių sausainiai su avižiniais dribsniais

Na ką, pirmoji pavasario diena šiluma ir saule nenudžiugino - bent jau Klaipėda jautėsi kaip ežiukai rūke. Tačiau kaip bebūtų, kalendorius skelbia, kad jau laikas susirūpinti tuo, kaip už poros mėnesių atrodysim apsivilkusios maudymosi kostiumėlius. Taigi braukiam iš savo raciono bereikalingus riebalus ir tortus su visokiais kremais ir plaktom grietinėlėm. O šiandien desertui kepam sveikuoliškus sausainius su avižiniais dribsniais ir visokiom sėklom (receptas iš čia).


Beje, tai labai greitai ir lengvai paruošiami sausainiai, kurių net nereikia minkyti. Žinoma, ir skanūs jie. Tik labai sotūs - porą suvalgius, jau daugiau nesinori. Na, ir aišku, kramtymo su jais daug. Turbūt dėl to ir sakoma, kad jie sveikuolių sausainiai - nesveikuolišką maistą dažniausiai kramtome nedaug (o turbūt be reikalo). Taigi galandam dantis ir kramtom. :)


Sudėtis:
125 g margarino ar sviesto
Pusė stiklinės cukraus
200 g avižinių dribsnių
1 kiaušinis
Vanilinis cukrus
2 valg. šaukštai miltų
Sauja razinų
Po saujelę sezamų, saulėgrąžų, moliūgų sėklų, migdolo drožlių, aguonų

Paruošimas:
Margariną ištirpinti ir į jį suberti avižinius dribsnius. Indą nuimti nuo ugnies ir į jį suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Išmaišyti ir, kai masė šiek tiek atvėsta, įmušti kiaušinį. Po to sudėti kepimo miltelius, sumaišytus su miltais. Gerai išmaišyti ir berti visokias sėklas, riešutus ir nuplikytas razinas. Paskutinį kartą gerai išmaišyti ir šaukštu kabinti po gabalėlį tešlos ir dėti į kepimo skardą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą