2012 m. liepos 9 d., pirmadienis

Burokėlių salotos su Fetos sūriu

Rodos, mano dienotvarkėje dabar viskam trūksta laiko. Prieš savaitę atšventėme vaiko pirmąjį gimtadienį [kai tik rasiu laisvą valandėlę, visus šventinio stalo receptus aprašysiu] ir iškart po jo aš vėl pradėjau dirbti. Todėl dabar gyvenam kitokiu ritmu - ryte keliamės, ruošiamės kas į darbą, kas žaisti, o vakare kuičiuosi virtuvėje ruošdama maistą rytojaus dienai. Patiekalai gal ir nebe tokie išradingi, o ir nufotografuoti jų nebebūna kada. Tikiuosi, savaitgaliai bus tas laikas, kai galėsiu virtuvėje pasisukioti daugiau dėl malonumo, o ne iš reikalo.

Bet nėra taip blogai - valgom skaniai, visi sotūs ir patenkinti. O ir vaikas apsiprato dienomis būti be mamos. Tik jau kai grįžtu, tai užsikaria pusvalandžiui "maišiukas" ant rankų.

Kadangi vaiko gimtadieniui aprašyti reikia daugiau laiko, tad šiandien dalinuosi paprastesniu receptu - salotos su burokėliais ir Fetos sūriu. Pastaruoju metu labai pamėgau burokėlius, o burokėlių, pomidorų ir Fetos derinys man išvis atrodo fantastiškas. Pabandykit!


Sudėtis:
Indelis konservuotų burokėlių obuolių sultyse [šitie būna nerūgštūs]
200 g vyšninių pomidorų
Skardinė žalių alyvuogių
Sauja krapų
200 g Fetos sūrio
2 valg. šaukštai grietinės
Keli laiškiniai svogūnai
Pora šaukštų alyvuogių aliejaus
Šlakelis balzaminio acto

Paruošimas:
Į indą sudėti burokėlius, per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus, alyvuoges, susmulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Užpilti aliejaus, balzaminio acto ir sumaišyti. Palikti pastovėti bent pusvalandį, kad skoniai susimaišytų.
Fetos sūrį sutrinti šakute ir sumaišyti su pora šaukštų grietinės.
Po to pusvalandžio salotas permaišyti, dėti į lėkštę. Ant viršaus dėti po gabalėlį pertrinto Fetos sūrio. Kas bijo papildomų riebalų, Fetos sūrį gali su grietine ir nemaišyti, o tiesiog palaužyti jį gabalėliais ant salotų. Aš sūrį sumaišiau su grietine, kad jo skonis būtų švelnesnis ir ne toks sūrus.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą