2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Gruziniška charčio sriuba - kitas variantas

Apie savo namuose verdamą [ir netgi labai dažnai] charčio sriubą jau rašiau. Bet sulaukiau komentaro, kad čia - visai ne charčio, nes gruzinai į šią sriubą nededa pomidorų. Tas tiesa, bet tiesa ir tai, kad tokį sulietuvintą variantą galima gauti valgyklose ar kavinėse. Prie tokio skonio mes pripratom. Ir jis visai geras. Net labai. :) Bet kad jau būtume tuo visiškai tikri, pasikapsčiau internete ir nutariau išbandyti tikrąjį charčio receptą - be bulvių, be pomidorų, su riešutais ir granatų sultimis.


Taigi sudėtis: 
500 g jautienos
2 saujos ryžių
2 svogūnai
Morka [šitą ingredientą nuo savęs pridėjau, nes morkas į sriubas dedu beveik visada]
Stiklinė granatų sulčių [jei rūgščios, užteks ir pusės stiklinės]
Pusė stiklinės trintų graikinių riešutų
Žalumynai (petražolės, kalendros [kas mėgsta], bazilikai)
Džiovintos maltos kalendrų sėklos
Prieskoniai Chmeli-suneli
Druska, pipirai (juodieji, kvapieji, aštrūs čili), lauro lapeliai
4-5 skiltelės česnako

Paruošimas:
Jautieną supjaustyti nelabai dideliais kubeliais, užpilti vandeniu, įberti druskos, įmesti kelis lauro lapelius ir virti gerą valandą, kol mėsa bus visiškai minkšta.Tada į sultinį suberti ryžius ir virti apie 10-15 minučių. Tuo tarpu nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūnus, nuskusti ir taip pat smulkiai supjaustyti morką. Daržoves apkepinti su šlakeliu aliejaus.
Ryžiams sriuboje bebaigiant virti, sudėti apkepintas daržoves. Sriubą pagardinti prieskoniais, supilti granatų sultis. Riešutus sumalti virtuviniu kombainu (ar kaip jis vadinamas?) ir suberti į sriubą. Tada puodą nuimti nuo ugnies, įspausti česnako skilteles ir suberti susmulkintus žalumynus. Valgyti su balta duona. Skanaus!

P.S. Mes išbandėm šitą charčio sriubą, nieko, bet liekam prie pirmojo varianto - su pomidorais. :)

2 komentarai:

  1. Mums irgi pomidorinis variantas skaniausias :) Su granatais vyras net nevalgė, matyt neįprasta mūsų skonio receptoriams, bet išbandyt visada įdomu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maniškis valgė, bet po pirmo šaukšto jau sakė, kad šitas variantas kažkoks nekoks. :) Nieko, ir toliau paeksperimentavę verdam su pomidorais. :))

    AtsakytiPanaikinti