2012 m. sausio 17 d., antradienis

Sesers receptas: salotos "Saulėgrąža"

Nors ir pavėluotai, turiu pasakyti (tiems, kas nežino), kad Kalėdų proga su sese "išleidom" receptų knygą ir padovanojom ją mamai. Knyga nestora ir ją pagamino fotoknygas gaminanti įmonė pagal mūsų paruoštus paveiksliukus - nuotraukas su receptais. Tiesa, pirminis sumanymas buvo išleisti mamos receptų knygą, bet ji niekaip neprisiruošė savo gamintų patiekalų fotografuoti, tad sukomės iš padėties ir pačios gaminom, fotografavom, rašėm, dėliojom maketus. Bet rezultatas visai geras, sakyčiau. Be to, turim postūmį visos - aš, sesuo ir mama - toliau gaminti ir dėti savo receptus į krūvą, kad po [galbūt] metų išleistume jau gerokai storesnę maisto bibliją. Galiausiai, dar vienas geras knygos leidimo rezultatas - tai kad pagaminto maisto fotografavimas mane pastūmėjo pradėti rašyti šį blog'ą. :)

O šį kartą įdėsiu vieną receptą iš mūsų išleistos knygos - tai sesers pagamintos salotos "Saulėgrąža".

Taip atrodė receptas knygoje:


O kad nereikėtų nuotraukoje recepto skaityti, tai perrašau jį čia.

Sudėtis:
300g vištienos filė
3 kiaušiniai
Pakelis bulvių traškučių
1 ind. konservuotų kukurūzų
200 g marinuotų pievagrybių
2 morkos
3 valg. šaukštai aliejaus
1 poras
Majonezas, druska, krapai

Paruošimas:
Vištienos filė supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti druska ir iškepti. Pievagrybius nusausinti ir supjaustyti į 4 dalis. Kiaušinius kietai išvirti ir sutarkuoti burokine tarka. Porą supjaustyti plonais žiedeliais. Morkas išvirti, atšaldžius sutarkuoti.
Ant lėkštės dugno sudėti vištienos filė gabalėlius ir patepti majonezu. Toliau dėti kitus ingredientus (nurodyta eilės tvarka)  juos patepant majonezu: morkas, grybus, porą, kiaušinius, konservuotus kukurūzus (jų majonezu tepti nereikia). Ant lėkštės aplink salotas sudėti bulvių trakučius taip, kad gautųsi saulėgrąža. Papuošti krapais ir skanaus.

1 komentaras: