2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Keptas varškės sūris

Nors dabar parduotuvėse galima nusipirkti iškart kepto su prieskoniais varškės sūrio, iš vaikystės atsimenu, kaip mama kepdavo sūrį namie. Tad nenutraukiu tradicijos ir keptu jį savo virtuvėje. Be to, toks keptas sūris skaniausias dar šiltas. Atrodo, suvalgai gabaliuką, dar gabaliuką ir, žiūrėk, jau sūrio ir nebėra. :) Taigi jei šaldytuve užsiliko varškės sūris, čiumpam jį ir kepam.


Sudėtis:
Varškės sūris (koks tik patinka - riebesnis ar liesesnis)
Mėgstami prieskoniai
Česnakas
Sviestas

Paruošimas:
Sūrį aptepame sviestu, pabarstome mėgstamais prieskoniais ir smulkintu česnaku. Kišam sūrį į įkaitintą orkaitę ir kepam, kol gražiai apskrus. Viskas! Skanaujam kaip užkandį, galima valgyti su salotomis. Lengva, paprasta, skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą