2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Zuikio metams pasibaigus netikras zuikis ant stalo

Kadangi Zuikio metai kaip ir baigėsi, galima kepti netikrą zuikį ir dėti jį į lėkštę. Tiesą sakant, juokingos tos astrologų prognozės, kad sutinkant naujus Zuikio metus nebuvo galima valgyti triušienos ar kažkaip kitaip neerzinti to zuikio. Dabar, sutinkant Drakono metus, nėra ką ir pasakyti - niekas drakonų nevalgo, tai sugalvoja dabar visokie pranašautojai kitokių prietarų. O galiausiai, ką čia ir besakyti, kokie prietarai gali būti, jei iš tikrųjų kiniečiai tuos Drakono metus pradeda skaičiuoti ne nuo sausio 1  dienos, nuo kurios mes skaičiuojame naujuosius.

Taigi kraunam į lėkštę gabalėlį netikro zuikio ir mėgaujamės jau atėjusiais naujaisiais metais. Drakono, varnos, zebro ar dar kieno tik norit. :)


Sudėtis:
2 vištienos šlaunelių / ketvirčių mėsa
2 šaukštai džiūvėsėlių
1 kiaušinis
Druska, pipirai
2 česnako skiltelės
Svogūnas
Morka
Pusė cukinijos
Petražolės
Džiovinta raudona paprika

Paruošimas:
Vištieną sumalti, paskaninti druska, pipirais, įspausti česnako skilteles. Įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius ir gerai išminkyti.
Smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėti tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą cukiniją. Pakepinti, kol daržovės bus beveik minkštos. Įverti prieskonių, maltos raudonosios paprikos, suberti susmulkintas petražoles.
Pusę vištienos faršo dėti į kepimo indelį, išteptą lašeliu aliejaus. Ant faršo sudėti apkepintas daržoves, o ant jų likusį faršą. Formą kišti į orkaitę ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. 
Patiekti su norimu garnyru. Žinoma, labiausiai tinka daržovių salotos ir obuoliai. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą