2012 m. balandžio 20 d., penktadienis

Rankų darbo dovanos Motinos dienos proga

Artėja dar viena graži pavasario šventė - Motinos diena. Turbūt daugelis prieš šią progą susimąsto, ką padovanoti savo mamai. Sukam ratus po prekybos centrus, dairomės interneto parduotuvėse, bet vis nerandam tos gražiausios ir geriausios dovanos brangiausiam žmogui pasaulyje. Atrodo, metai iš metų šventės kartojasi ir visos galimos dovanos išdovanotos. Tad, vėl tęsdama rankdarbių temą, siūlau kelias idėjas, ką galima savo rankomis pagaminti ir padovanoti mamai.

Kuri mama nemėgsta pasipuošti? Jei turite kantrybės ir nebijote sugaišti kelis vakarus, pagaminkite mamai sagę - jurginą. Jums tereikės veltinio lakštų, karštų klijų, žirklių ir sagės užsegimo detalės. Pirmyn!

Nuotrauka ir sagės gamybos aprašymas čia: Holidash.com

Jei tokia sagė per sudėtinga, galite sukurti ir ką nors paprastesnio.

Nuotrauka ir gamybos aprašymas čia: Blog.betzwhite.com

Galiausiai, pačių suverti karoliai ar pagaminti auskarai taip pat nudžiugins mamą. Juk šie papuošalai bus pagaminti jūsų rankomis. :)

Pasakykite mamai, kodėl jūs ją mylite. Sukurkite mini knygutę, kurioje originaliai su nuotraukomis ar kitais mielais atvirukais, koliažais, piešiniais parašytumėte 10 dalykų, kodėl jūs mylite savo mamą.

Idėja iš čia: Thecreativeplace.blogspot.com

Palepinkite mamą. Jei mokate, pagaminkite muilą. Gražų gabalėlį, puoštą gėlių žiedlapiais. Be to, mamos oda švytės, jei jai padovanosite pačių pagamintą kūno šveitiklį (aka pylingą).

Nuotrauka iš čia: Marthastewart.com

Kartu su mažaisiais menininkais galite sukurti mielą darbelį, kurį galima kabinti ant sienos.

Nuotrauka iš čia: Gifts.redenvelope.com

Kad mama būtų tikrai laiminga, padovanokite jai laimės sausainuką su gražiausiu linkėjimu. Galite gaminti jį valgomą iš biskvitinės tešlos arba nevalgomą iš veltinio lakšto.

Nuotrauka ir gamybos aprašymas čia: Familycrafts.about.com

Kokia šventė be gėlių? Tik jos nebūtinai turi būti nupirktos iš gėlių kiosko. Ir net nebūtinai jūsų pačių užaugintos sode ar ant palangės. Gėlės taip pat gali būti lengvai pagaminamos iš dažytų medžio šakelių ir medžiagos.

Nuotrauka iš čia: Craftingagreenworld.com

O kaip jums tokia puokštė iš braškių? Aš asmeniškai negaliu atsižiūrėti.


Gal manote, kad mama už savo pareigų atlikimą nusipelno diplomo? Atspausdinkite tokį diplomą, įrašykite mamos vardą ir labai iškilmingai įteikite.


Žinoma, prie diplomo tiktų ir aukso medalis - juk pareigos atliktos itin gerai. :) [P.S. Saldainių parduotuvėse irgi būna aukso medalių]

O jei manote, kad visai neturite jokio talento ką nors gaminti savo rankomis ir tuo labiau to "šedevro" dovanoti, siūlau ... iškepti mamai blynų. Taip, taip, blynų. Ir ne bet kokių, o gėlių formos. :)

Idėja iš čia: Notmartha.org

Tai tik kelios idėjos, ką gražaus ir originalaus galite pagaminti savo rankomis. Skirkite bent vieną vakarą ar dieną tokiems darbeliams ir sukurkite tikrą šventę. Juk dovanos nebūtinai turi būti brangios. Svarbiausia, gera nuotaika ir dovanojamas dėmesys brangiausiems žmonėms.

5 komentarai:

  1. super! ačiū už įdomias idėjas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sakoma, kad mamos megsta siltas dovanas, o teciai praktiskas, tad jei randame ir silta, ir praktiska dovana mamai... Siaip mamai visuomet ieskau kokios proceduros, atsipalaidavimo, daug akciju buna, nes tik as ir padovanoju jai tokiu reikaliuku.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiekvienas mes žinome ką mūsų mamos mėgsta geriausiai, tikrai nuostabios idėjos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai gražios ir smagios idėjos. Rankų darbas visada išliks mieliausias ypač mamai. Tikrai džiugu matyti, kad tiek daug yra idėjų, tiek kūrybiškų žmonių. Keliomis idėjomis pasinaudosiu būtinai!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rankų darbo dovana visada patiks bet kokiai moteriai ar tai būtų artimas žmogus kaip Mama ar tai būtų draugė. Tikrai geros idėjos raikės kažką skanau pagaminti kaip anie blyneliai :)

    AtsakytiPanaikinti