2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Sesers įrašas: Riešutinis pyragas


Šiandien noriu pasidalinti riešutinio pyrago receptu. Tai tikrai labai skanus pyragas, tik mano šeimai buvo truputį per saldus. Kadangi gaminau tiksliai pagal receptą, šį kartą neimprovizavau. Bet manau, kad kitą kartą gal pieno ar grietinėlės pilčiau daugiau, o cukraus berčiau mažiau, nes įdaras išėjo labai saldus. Net man tokiai „saldūšnikei“ jis buvo per saldus. Kita vertus, pyragas ... vis tiek pas mus neužsilaikė. :)

Šio pyrago receptą jau senokai radau čia, bet tik dabar susiruošiau nustebinti šeimą. :) Be to, visai neseniai nusipirkau specialią formą kišams, apkepams ir pyragams, išimamu dugnu, tad nutariau ją išbandyti kaip tik šiuo pyragu. 




Na, o jam išsikepti reikės:
Tešlai:
400 g miltų
200 g margarino
70 g cukraus
1 kiaušinio trynio
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Riešutų įdarui:
200 g riešutų (aš dėjau po 100 g graikinių ir migdolų, bet manau, kad skanu būtų ir su lazdynų ar kitais
riešutais)
150 g cukraus
2 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai pieno
0,5 arb. šaukštelio cinamono
0,5 arb. šaukštelio muskato (
jei nenorite, galite nedėti)

Paruošimas:
Iš tešlai skirtų produktų suminkome tešlą. Margarinas turi būti kietas, supjaustytas mažais gabaliukais, tada lengviau minkyti tešlą. [Kam patinka, galite naudoti sviestą, bet aš visada kepiniams naudoju margariną.] Tešlą dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
Įdarui puode ištirpdome medų su cukrumi, dedame smulkintus riešutus (jei norite, galite riešutų nesmulkinti), prieskonius bei pieną. Šiek tiek paverdame, kol susidarys karamelė. 
Iš šaldytuvo išimame tešlą, trečdalį jos iškočiojame ir dedame į riebalais išteptą formą. Suformuojame kraštelius. Ant tešlos pilti riešutinį karamelės sluoksnį ir tolygiai paskirstyti. Užkloti iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Kepame iki 180 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Išėmus iš formos palaukti, kol atvės. Tada pabarstyti cukraus pudra ir skanaus. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą