2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Biskvitinis obuolių pyragas

Obuolių sezonas įsibėgėjo. Valgom keptus obuolius, spaudžiam sultis ir, žinoma, kepam pyragus. Šiandien pasidalinsiu biskvitinio pyrago receptu, o artimiausiu metu parašysiu dar apie du pyragus su obuoliais (jų nuotraukos sudėtos į blog'o juodraščius, tad belieka tik juos aprašyti). Ir kas gi gali būti geriau nei gabalėlis skanaus obuolių pyrago ir puodelis skanios arbatos? Ypač kai už lango lyja....


Sudėtis:
4 kiaušiniai
4 valg. šaukštai miltų
Beveik pilna stiklinė cukraus
4-5 obuoliai
Vanilinis cukrus
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
2 valg. šaukštai aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių išspaudų)

Paruošimas:
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nedideliais gabalėliais. Apšlakstyti citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų putų. Įdėti jogurtą, įpilti aliejų ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti atskirame inde iki standžių putų. Į trynių masę dėti pusę miltų ir pusę baltymų - atsargiai išmaišyti. Dėti likusius miltus ir baltymus, vėl išmaišyti. Tešlą sumaišyti su obuoliais ir supilti į riebalais išteptą kepimo formą. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Žinoma, tikrinti reikia mediniu pagaliuku - jei neužtenka pusvalandžio, kepti ilgiau.
Jei valgysite šiltą, uždėkite rutuliuką vanilinių ledų ar plaktos grietinėlės. Bet šis pyragas skanus ir šaltas.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą