2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Daržovėmis įdaryta paprika

Nors už lango dar žaliuoja žolė ir medžiai nenumetė lapų, tačiau, pažvelgusi į tinklaraščio statistiką, matau, kad vis daugėja apsilankymų pagal raktinį žodį "Kalėdos". Hmm... negi tikrai žiemos šventės jau taip arti? Tad ir susimąsčiau, kad jau laikas būtų prisirinkti kokių Advento kalendorių idėjų. Šiemet, kai mūsų vaikas jau laksto po namus ir viskuo domisi, turbūt teks ir man pasidarbuoti bei sukurti kalendorių, skaičiuojantį dienas iki švenčių.

Foto iš Вязаная мода из Финляндии. Вязаные идеи для украшения интерьера №5 2012

Bet gal pasiliksiu šią užduotį kokiam kitam vakarui ar net savaitgaliui. O šiandien dar siūlau pasidžiaugti rudeniu ir pasigaminti daržovėmis įdarytų paprikų. Juk dabar pats baltųjų paprikų sezonas, o daržovių įdarui taip pat pilna.

Sudėtis:
Baltosios paprikos
3 bulvės
2 morkos
2 nedideli svogūnai
Sauja žaliųjų žirnelių
2 skiltelės česnako
Druska, pipirai, malta džiovinta paprika
3 pomidorai
2 valg. šaukštai grietinės
Sauja krapų


Paruošimas:
Įdarui svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, suberti į įkaitintą keptuvę ir trumpai apkepinti. Ten pat į keptuvę sudėti stambiai tarkuotas morkas ir bulves. Kepti nuolat pamaišant, pagardinti, druska, pipirais, džiovinta paprika. Baigiant kepti, suberti žirnelius ir dar porą minučių pakepinti. Keptuvę nuimti nuo ugnies, įspausti česnako skilteles, išmaišyti ir palikti truputį atvėsti. Paruoštas įdaras atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje.
Paprikas nuplauti, nupjauti viršūnėles ir išimti sėklas. Šaukšteliu įdėti įdaro iki pat paprikų viršaus. Paprikas dėti į troškinimo indą, įpilti šiek tiek vandens, uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Jei reikia, paprikas atsargiai apsukite, kad jos pasitroškintų iš visų šonų. Po 10 min. ė puodą įdėti grietinės, įberti druskos, prieskonių, sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus. Patroškinti dar 5-7 min.
Patiekti apibarsčius smulkintais krapais. Šalia galima patiekti virtų bulvių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą