2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Naminiai bulvių traškučiai

Net nepastebėjau, kaip prabėgo savaitgalis. Dvi dienos praėjo kaip viena akimirka ir, kaip visada, nespėjau nuveikti visko, ką buvau suplanavusi (ar bent jau norėjau nuveikti). Bet graužtis nėra dėl ko - visi sveiki, sotūs ir apsikirpę. :) Vakar buvo ta diena, kai ėmėm žirkles į rankas ir trumpinom vaikui plaukus. Dabar jis atrodo kaip tikras berniukas - ne su į akis lendančiais ir ausis dengiančiais plaukais, o kirptas beveik bliūdeliu.

O kad vakaras būtų sotesnis, pasigaminom naminių bulvių traškučių. Tokio maisto iš parduotuvės neperku jau gana seniai. Kartais kelis pirktinius čipsus paragauju pas tėvus, bet šiuo pirktinių gėriu nepiktnaudžiauju. Kartais pagalvoju, kad būtų skanu suvalgyti traškučių su kokiu jogurtiniu ar avokadų padažu, bet sustabdau save pagalvojus, kad visokių E mano organizmui tikrai nereikia. Geriau paimu tortilijas ir jas pakepinu orkaitėje - gaunasi visai ne prastesni traškučiai. O šį kartą pasižaidžiau virtuvėje ir pasigaminau bulvinius traškučius. Užtrukau, bet buvo verta.


Sudėtis:
Bulvės
Mėgstami prieskoniai

Paruošimas:
Bulves nuskusti ir supjaustyti labai plonais griežinėliais. Bulvių griežinėlius nuplauti ir nusausinti. Dėti juos į kepimo skardą, apibarstyti mėgstamais prieskoniais ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje, kol pasidarys rusvi ir traškūs. Žinoma, didžiausias privalumas šiuo atveju - tolygiai kepanti orkaitė.
Skanaus traškėjimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą