2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Kalėdų senelis slapukas ir rankų darbo dovanos: sagės iš organzos

Pirmiausia, nors ir pavėluotai, bet visus sveikinu praėjusių švenčių proga. Tikiuosi, Kalėdos buvo smagios, sočios ir jaukios. Mūsų šventės taip pat buvo sutiktos prie gausiai nukrauto stalo ir su daug dovanų. Tiesa, Kalėdų senelis taip pasistengė, kad net neprašytas "atnešė" vaikui dar vieną dantį - dantis yra gerai, bet už tas nemiegotas naktis tai tikrai NE ačiū.

Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, Kalėdos prasidėjo anksčiau nei įprasta: likus beveik savaitei iki švenčių paštu gavau dovaną, kurią man atsiuntė "Kalėdų senelis slapukas". O tiksliau, Gabrielė iš g-blogas.lt. :)


Ačiū jai už dovaną ir jau suku galvą, kokius čia sausainius iškepus, kad galėčiau panaudoti tas raideles įspaudams.

Pati šiemet taip pat stengiausi atrasti laiko ir prie pirktinių dovanų pagaminti kažką savo rankomis. Kadangi pastaruoju metu mane apėmusi rankų darbo kosmetikos gaminimo "manija", tai mamai ir sesei sukau kremus kūnui, vyro mamai gaminau šampūną, visoms moterims teko ir po balzamą lūpoms.

Be to, iš organzos medžiagos prigaminau sagių. Pagaminti labai paprasta, nors ir truputį užtrunka apskritimų iškirpimas ir jų apdorojimas. Tereikia organzos, žvakės kraštelių apdeginimui, žirklių, siūlo su adata ir vieno ar daugiau karoliukų. Kuo daugiau sluoksnių susiuvate, tuo gražiau.


Nufotografavau pirmuosius savo sagių bandymus. Kitos (dar 3) sagės buvo iš daugiau sluoksnių. Kadangi visas sages išdovanojau, manau, kad kokį vakarą prisėsiu pasigaminti ir sau vieną tokią. O jei kas nors labai paprašys, tai gal ir dar kam pagaminsiu.

Apie kitas dovanas ir rankų darbo kosmetiką parašysiu artimiausiu metu.
O ką jūs gavote dovanų? Ir ką gaminote?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą