2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Salotos su grūdėta varške

Na ką, kalėdiškai baltos Velykos jau praėjo, ir toliau visi laukiam pavasario. Toks jausmas, kad kuo mes visi labiau to pavasario norim, tuo labiau gamta iš mūsų juokiasi ir siunčia baltus sniego debesis. Ypač nejuokingas buvo Balandžio 1-osios pokštas, kai ryte atitraukus užuolaidas pamačiau baltas sniego pusnis. Ir Klaipėdoje snigo visą tą dieną. Čia turbūt gamta pagalvojo, kad jei juokauti, tai iki galo. Tik kad niekas nesijuokė, o į galvą vis ateidavo mintys iš to anekdoto, kaip žmogelis atsikraustė į Kanadą ir "mėgavosi" sniegu. Net nepamenu, kad kada nors būtų buvę sniego balandžio 1-ąją... Žodžiu, žiemos depresija balandžio mėnesį...

Nuotaikos pakėlimui dažniausiai pasitarnauja geri desertai - pavyzdžiui, pyragėliai su kremu. Tad antrąją Velykų dieną kepiau pagerintą Kuršėnų vyniotinį. Superinis dalykas, vertas didelio apsivalgymo grieko, bet apie jį parašysiu kitą kartą. :) O šiandien lengvai vakarienei siūlau salotas su grūdėta varške. Iš tiesų grūdėtą varškę valgau tik su daržovėmis (dažniausiai pomidorais) ir tos parduodamos grūdėtos varškės su uogiene man yra kažkoks nesusipratimas. Tad traukiam daržoves ant stalo ir gaminam! Užtruksite tik kelias minutes ir galėsite mėgautis lengva vakariene.



Sudėtis:
3 pomidorai
Ilgas agurkas
Pusė svogūno
Ryšulėlis ridikėlių [jei norite - aš šį kartą jų neturėjau]
Krapai
Indelis grūdėtos varškės
Iceberg salotos
Druska, pipirai

Paruošimas:
Viskas labai paprasta - agurką, pomidorus ir svogūną supjaustyti, užberti druskos, pipirų ir sumaišyti su grūdėta varške. Į lėkštę priplėšyti Iceberg salotų, ant jų dėti daržovių su varške ir galiausiai pabarstyti krapais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą