2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Salotos su krevetėmis ir garstyčių padažu

Na ką, sulaukėm dar vieno penktadienio, kada jau galva sukasi nuo minčių, kokius gerus ir naudingus darbus reikės pasidaryti per savaitgalį. Planų, kaip visada, daug, tik žiūrėsim, kaip mūsų mažasis pilietis leis visa tai įgyvendinti - juk šitas metro nesiekiantis žmogeliukas visada nori būti svarbesnis nei koks kremo sukimas ar mezginio dailinimas. Todėl taip laviruojant, dažnai planai ir sugriūna.

Bet kad savaitgalis visai nenueitų perniek, verta save palepinti kokiu skaniu maistu. Šiandien dalinuosi salotų su krevetėmis ir garstyčių padažu receptu. Šias salotas gaminau praėjusį sekmadienį, kai laiminga grįžau iš parduotuvės, eilinį kartą prasisukusi mamos Maximos žuvies skyriuje ir radusi ten puikių krevečių.


Sudėtis:
Salotos Sultenės
Pusė svogūno
2 pomidorai
Virtos krevetės
5-6 saulėje džiovinti pomidorai
Sauja apkepintų kedrų riešutų
Pusė cukinijos
2 skiltelės česnako
Padažui:
Alyvuogių aliejus
1 arb. šaukštelis garstyčių (geriau su sėklytėmis)
Citrinos sultys
Truputis sojų padažo
Druska, pipirai

Paruošimas:
Svogūną supjaustyti griežinėliais, sudėti į dubenėlį, gausiai pabarstyti druska, įspausti šiek tiek citrinos sulčių ir užpilti verdančiu vandeniu. Taip svogūnus pamarinuoti apie 10 minučių.
Cukiniją nulupti ir supjaustyti plonais šiaudeliais. Česnako skiltelės supjaustyti griežinėliais ir mesti į keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai česnakas truputį apkeps, ten pat sudėti cukinijas ir kepti, kol suminkštės. Bekepant pabarstyti druska ir pipirais, o kepimo pabaigoje sumesti susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus bei virtas krevetes. Dar minutę pakepti ir nuimti nuo ugnies.
Atskirame indelyje pasiruošti padažą - sumaišyti alyvuogių aliejų su garstyčiomis, citrinos sultimis, sojų padažu, durska ir pipirais.
Į lėkštę dėti salotas, ant jų pagal skonį svogūnų, griežinėliais pjaustyto pomidoro, krevetes, į vidurį dėti apkepintas cukinijas. Viską pabarstyti apkepintais kedrų riešutais. Galiausiai, salotas apšlakstykite garstyčių padažu.
Valgykite iškart, kai salotas paruošėte - salotos nemėgsta ilsėtis lėkštėje.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą