2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Avinžirnių pyragas su Fetos sūriu

Visai gražią pavasarišką dieną, tiksliau pavakarę, noriu pasidžiaugti, kad vis dėlto ir mūsų šalį aplankė šilti orai. Jau net bandau į gilesnius spintos kampelius kišti šiltus rūbus ir traukiu tuos, kuriuose daugiau spalvų: šiemet mano favoritė yra geltona spalva. Be to, džiugu, kad labai lėtai, bet judu finišo link siūdama ir dailindama savo megztą paltą. Žinoma, norėtųsi greitesnio tempo mezginiams, bet kol kas labai sunku rasti tam laiko. Tikiuosi, vasarą, kai baigsiu organizuoti mūsų įmonės dvidešimtmečio renginius, bus daugiau laisvo laiko vakarais ir galėsiu praleisti daugiau valandų prie savo rankdarbių.

Beje, dar vienas džiaugsmas - kadangi mano susidomėjimas natūralia kosmetika vis dar neblėsta, o degte dega, tad išbandžiau namie ir hidrolatų (gėlių, augalų vandens) gamybą. Viskas puikiai pavyko ir netrukus blog'e aprašysiu visą procesą ir parodysiu rezultatus.

O šiandien noriu pasidalinti dar viena vegetariškų pietų idėja - avinžirnių pyragu su Fetos sūriu. Jei mėgstate visokias ankštines daržoves - tikrai nenusivilsite.


Sudėtis:
Stiklinė avinžirnių
Didelis svogūnas
2 morkos
Raudonoji paprika
2-3 pomidorai
3 kiaušiniai
3-4 valg šaukštai grietinės
150 g Fetos sūrio
Keletas saulėje džiovintų pomidorų
Druska, pipirai, džiovintas raudonėlis


Paruošimas:
Avinžirnius išvirti ir atvėsinti. Svogūną, morkas ir papriką supjaustyti nedideliais kubeliais ir apkepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Atskirame inde suplakti kiaušinius su prieskoniais, druska ir grietine.
Avinžirnius sumaišyti su apkepintomis daržovėmis, smulkiai pjaustytais saulėje džiovintais pomidorais, kubeliais pjaustytu Fetos sūriu bei kiaušinių plakiniu. Viską dėti į kepimo indą ir gerai paspausti. Ant viršaus išdėlioti supjaustyto (geriau nulupto) pomidoro griežinėlius, dar pabarstyti džiovintais raudonėliais ir žiupsneliu druskos. Jei norite, pyrago viršų dar galite pabarstyti ir tarkuotu fermentiniu ar kietuoju sūriu. Tokį pyragą kišti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20-30 minučių.
Patiekti su šviežiomis daržovėmis, salotų lapais. Jei mėgstate, galite šalia paruošti ir kokio nors padažo.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą