2013 m. spalio 29 d., antradienis

Salotos su aštuonkojais

Prisimenu, kai buvau paauglė, svajojau būti manekene ir vieną dieną per televiziją mačiau laidą apie tuo metu žymiausią modelį Klaudiją Šifer. Kai žurnalistas jos paklausė, koks yra skaniausias maistas, ji atsakė: salotos. Aš tada sau pagalvojau: oi, tik nereikia čia savęs apgaudinėti - juk kas gali būti skaniau už šokoladą ar kokį pyragėlį. Tiesa, manekene jau nebetapsiu, bet dabar iš tiesų ir aš manau, kad pats skaniausias patiekalas - salotos. Juk jos gali būti tokios įvairios ir kasdien vis kitokios. Va, kad ir šitos - su konservuotais aštuonkojais.


Sudėtis:
Salotos sultenės
Laiškiniai svogūnai
Krapai
2 pomidorai
Ilgas agurkas
Konservuoti aštuonkojai
Citrinos sultys (pagal skonį)
4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai
1 arb. šaukštelis smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
Saldžiai aštrus čili padažas (pagal skonį)

Paruošimas:
Salotas nuplauti, nusausinti ir sudėti į lėkštę. Ant viršaus dėti skiltelėmis pjaustytus pomidorus ir agurką, pjaustytą labai plonomis juostelėmis (geriausia pjaustyti daržovių skustuku). Ant daržovių dėti konservuotus aštuonkojus, pabarstyti smulkintų laiškinių svogūnų ir krapų.
Atskirame inde paruošti salotų užpilą. Aliejų sumaišyti su druska, pipirais, citrinų sultimis. Dėti arbatinį šaukštelį saulėje džiovintų, susmulkintų pomidorų ir pagal skonį įpilti saldžiai aštraus čili padažo. Viską gerai išmaišyti ir pilti ant salotų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą