2013 m. gruodžio 11 d., trečiadienis

Pasiruošimas šventėms: Kalėdiniai atvirukai

Kalėdiniai atvirukai - privaloma dovanų dalis. Kaip jau turbūt matėte, apie atvirukus šioms žiemos šventėms jau esu rašiusi čia, čia ir čia. Iš ankstesnių mano įrašų matyti, kad mėgstu tas atvirukų idėjas, kurioms nereikia labai daug priemonių ir kurias gali pagaminti netgi tie, kurie beveik niekada neužsiima jokiais rankdarbiais ir nemoka piešti. Todėl ir šiemet siūlau keletą idėjų, kurios padės įjungti fantaziją tam, jog kokį vakarą atsisėstumėte prie stalo ir pagamintumėte keletą atvirukų artimiausiems žmonėms. Juk šiais elektroniniais laikais, kai jau sunku ir parkeriu ką nors parašyti, malonu gauti kažką popierinio, o tuo labiau, pagaminto savo rankomis.

Taigi. Jei užsiliko spintelėje keletas sagų, pagaminkite sagų-žaisliukų atvirukus.

Nuotrauka iš Followpics.net

Panaši idėja pagaminti atviruką su žaisliukais iš spalvotų lipnių akmenėlių.

Nuotrauka iš čia

Kantrybei patreniruoti galite gaminti ir tokį atviruką su aplikacija: eglutę iš kelių popieriaus lapeių priklijuoti gal ir nebus sunku, bet mažų burbuliukų girlianda tikrai pareikalaus kantrybės ir kruopštumo.

Nuotrauka iš čia

Tiesa, aplikacijas galima ne tik priklijuoti prie popieriaus, bet ir jas prisiūti. O be to, aplikacija gali būti ne tik iš popieriaus, bet ir iš veltinio lakštų.

Nuotrauka iš čia

O jei klijuoti ar siūti nieko nesinori, imkite kelių spalvų tušinukus, pieštukus ar flomasterius ir pieškite žaisliukus taip, kaip sugalvojate.

Nuotrauka iš čia

Geriau pagalvojus, galima pagaminti atviruką, kuris kartu būtų ir Kalėdų eglutės puošmena. Vienas sluoksnis išpjaustytu ornamentu, o kitas sluoksnis popieriaus užklijuojamas ant viršaus pirmojo. Štai ir baigtas atvirukas-žaisliukas.

Nuotrauka iš čia

O čia paprasta idėja, kaip "nupiešti" šventines lemputes - imate pirštą (nykštį), merkiate jį į dažus ir dedate antspaudus. Vėliau juos sujungiate flomasteriu ir turite puikias spalvotas lemputes.

Nuotrauka iš čia

Panaši antspaudų idėja - baltas antspaudas, pavirtęs seniu besmegeniu ar kokiu "elniu".

Nuotrauka iš čia

O gal kruopščiai sudėliokite daug taškelių į apvalų vainikėlį?

Nuotrauka iš čia

Na, o tokį besmegenį turbūt nupieštų net tie, kurie nemoka piešti.

Nuotrauka iš čia

Šiems metams tiek idėjų. Drąsiai eksperimentuokite, fantazuokite ir pagaminsite pačius gražiausius atvirukus šventėms.

Kūrybingo švenčių laukimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą