2013 m. gruodžio 31 d., antradienis

Saldžių Naujųjų!

Šiandien buvo labai graži diena - net jei ji - darbo diena.

Kas sako, kad žiemos šventės be sniego yra ne šventės, tai, mano galva, labai klysta. Jau turbūt suprantate, kad aš tikrai nesu lietuviško klimato gerbėja, ir visada šviečianti saulė bei ore tvyrantis karštis man daug priimtinesni nei besikeičiantys metų laikai ir (kas išvis blogiausia) pilnos gatvės sniego. Gal todėl nesuprantu žmonių, kurie ilgisi sniego ir džiaugiasi, kai jis krenta iš dangaus. Labiausiai nesuprantu tų, kurie iš lietuviškos žiemos dar važiuoja slidinėti į kalnus, kur dar daugiau šalčio ir sniego. Man turbūt kažkas turėtų gerai sumokėti, kad išvažiuočiau į snieguotą šalį...

Taigi šiandien šviečianti saulė buvo tokia graži, tokia skaisti, ir man ji simbolizavo ta šviesų rytojų, kurį, greičiausiai, atneš Naujieji metai.

Noriu ir Jus visus pasveikinti ateinančių Naujųjų metų proga. Ir aš nebūsiu ta, kuri kalbės apie kažkokius arklius, ponius, žirgus... Juk nors ir tikėtume tais kinų kalendoriaus žvėrimis, bet jų naujieji prasideda tik sausio pabaigoje. Tad švęskim lietuviškai, taip, kaip esame pripratę ir kokias tradicijas atsinešėme iš vaikystės. Nesureikšminkime spalvų, kuriomis puošimės patys ir puošime namus, nesureikšminkime netgi maisto, kurį dėsime ant stalo. Būkime su artimaisiais, būkime vieni... Kaip tik patinka... O gal kaip susiklostė aplinkybės...

Mano galva, didžiausią dėmesį reikėtų skirti sau ir savo mintims. Nauji metai - simbolinė nauja pradžia. Tad prieš pat įžengiant į naują rytojų, išvalykime savo mintis nuo visų negandų, rūpesčių ir įleiskime ten, kiek įmanoma, daugiau šviesos ir gėrio. 

Šiame pasaulyje mėgaukimės kiekviena akimirka. Priimkime kiekvieną dieną kaip likimo dovaną ir kasdien atraskime bent kruopelę to, kas suteiktų bent mažytį pasitenkinimą, džiaugsmą, sukeltų šypseną. Dažniau dėkokime artimiesiems, draugams, net tiems, kurių gerai nepažįstate, nors einate vienu gyvenimo keliu. Ir netgi dėkokime tiems žmonėms, kurių nemėgstame ar su kuriais santykiai, švelniai tariant, nesiklosto - būtent tie žmonės yra mūsų Mokytojai ir verčia gyvenimą vertinti iš naujo, suprasti naujai atrandamas tiesas.

Dėkokime Likimui už siunčiamus išbandymus ir gėrybes. Tegul Jus lydi sėkmė - visur ir visada. Tegul Jums šypsosi kiekvienas sutiktas žmogus, tegul gyvenimas apdovanoja Jus gausa ir meile. Tegul Jūsų širdyse būna vidinė ramybė ir neaprėpiamas noras gyventi bei pažinti gyvenimą dar geriau.

Laimingų Naujųjų!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą