2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Lavašas su mascarpone sūriu ir džiovintais pomidorais

Švenčių laukimo smagratis sukasi pilnu pajėgumu. Iš tiesų darbe ši savaitė buvo pilna visokių valgomų gėrybių - tai vienas skyrius tortu vaišina, tai kitas - atneša sūrį. O šiandien turėjom ypatingai gerą rytą, nes jau antrus metus iš eilės paskutinį darbo penktadienį prieš žiemos šventes organizuoju prieššventinius pusryčius. Jau prieš savaitę visiems darbuotojams išsiunčiau laišką su kvietimu ateiti ir atsinešti po gabalėlį, indelį, trupinėlį kažko skanaus sau ir savo draugui. Ir, žinoma, geriausia, jei šis maistas būtų gamintas namie savo rankomis.

Labai džiaugiausi, kad į pusryčius susirinko daug kolegų ir visi ne tuščiomis rankomis. Aišku, kažkas pasinaudojo "mamos Maximos" gerumu, bet didžioji dalis ant stalų sudėto maisto buvo atnešta iš namų, specialiai paruošta šiaь rytui.

Aš į darbą šiandien nešiausi du patiekalus: žaliavalgišką šokoladą su kokosais bei lavašą su mascarpone sūriu ir džiovintais pomidorais. Abu patiekalai sulaukė didžiulio susidomėjimo, tad šiandien dalinuosi lavašo su ypatingu pertepimu receptu, o apie šokoladą parašysiu kitą kartą. Abu patiekalai paruošiami labai greitai ir puikiai tinka šventėms.


Sudėtis: 
Lavašas (pirkau pilno grūdo lavašą, kurio pakelyje yra 2 apvalūs lakštai)
300 g mascarpone sūrio
2 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
Viena maža skiltelė česnako
1 arb. šaukštelis trintų saulėje džiovintų pomidorų (būna pirkti mažuose stiklainėliuose)
Švieži krapai
Sauja pistacijų riešutų
Saulėje džiovinti pomidorai (puselėmis)
Druska, pipirai

Paruošimas:
Mascarpone sūrį sumaišyti su jogurtu. Įberti druskos, pipirų, įspausti česnaką (jis turi būti vos jaučiamas), įdėti vieną šaukštelį trintų saulėje džiovintų pomidorų, sukapotus krapus ir vėl gerai išmaišyti. Pistacijų riešutus sukapoti, tačiau ne itin smulkiai. Suberti pistacijas į mascarpone sūrio masę ir išmaišyti. Masė jau paruošta.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Imti lavašo lakštą, ant jo užtepti pusę mascarpone sūrio masės, sudėti supjaustytus džiovintus pomidorus ir susukti lavašą į ritinį. Taip pat pasielgti ir su kitu lavašo lakštu. Ritinėlius suvyniojame į foliją ir dedame į šaldytuvą pailsėti.
Patiekiame supjaustytą nedideliais gabalėliais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą