2014 m. kovo 9 d., sekmadienis

Trinta porų sriuba

Matau, kad šiemet apsileidau dar labiau nei praėjusiais metais ir vis nepradedu rašymo maratono. Bet turiu pateisinamą priežastį, kas mane vis stabdė, - mus užpuolė ligos. Ilga istorija, bet iš tiesų nuo sausio pabaigos iki pat beveik kovo kapstėmės iš tos padėties, kai nelabai norėjosi galvoti apie nieką kita, tik sveikatą ir poilsį. Beje, kuriam laikui dėl vieno šeimos nario mums visiems teko pakoreguoti savo valgiaraštį ir į labiausiai naudojamų virtuvės prietaisų sąrašą grįžo garų puodas. Tiesą sakant, net nesitikėjau, kad ir garų puode galima tiek visokių patiekalų pagaminti. Jam "kepiau" omletą, varškės apkepą, gaminau balandėlius, vištienos kukulius, įdarytus kalmarus ir pan. Žodžiu, ne tik daržovės be prieskonių gali būti gaminamos garų puode. :)

O šiandien noriu pasidalinti lengvu receptu - trinta bulvių ir porų sriuba. Trintos sriubos man labai patinka, bet mano vyras ir vaikas labiau mėgsta tokias, kur būtų galima įžiūrėti visus ingredientus ir juos atskirai šaukštu pakabinti. Bet šitą porų sriubą valgėm visi. Beje, šiandien nusipirkau rūkytos paprikos prieskonių ir įbėriau į šią sriubą vos šiek tiek ir tai suteikė tokio ypatingo skonio.


Sudėtis:
Poras
3-4 bulvės
Svogūnas
2-3 skiltelės česnako
Krapai
Druska, pipirai
Rūkyta paprika
Aliejaus ir sviesto kepimui

Paruošimas:
Į puodą įpilti vandens ir jame virti nedideliais gabalėliais pjaustytas bulves. Česnaką, svogūną ir porą susmulkinti ir kepti keptuvėje su aliejumi ir sviestu. Kai porai su svogūnais apkepa, suminštėja, juos suversti į puodą, kur verda bulvės. Dar kelias minutes pavirti ir nuėmus nuo ugnies sutrinti virtuviniu trintuvu. Jei išeina labai tiršta masė, įpilti šiek tiek vandens. Vėl statyti puodą ant ugnies, įberti druskos, pipirų. Baigus virti įdėti smulkiai pjaustytus krapus (galima naudoti ir džiovintus), o patiekiant pabarstyti rūkyta paprika.
Patiekti su grietine. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą