2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Žaliavalgiškas šokoladas

Žaliavalge tikrai nesu ir, vargu, ar galėčiau tokia būti, nes labai jau mėgstu šiltą maistą (ypač žiemą). Bet šiuo žaliavalgiško šokolado receptu noriu pasidalinti jau seniai. Receptą radau kažkur interneto platybėse, tad nenurodysiu šaltinio. Šio šokolado pagaminimo procesas toks paprastas, kad užtruksite vos kelias minutes. Be to, šį skanumyną sugebės padaryti net ir tie, kurie niekada negamina bei sakosi, kad nemoka to daryti. Ir šiame recepte labai plačios interpretavimo galimybės - kaip priedus galite dėti bet kokias sėklas (pvz., sezamo), riešutus (pvz., migdolų plokšteles ar kokosų drožles), džiovintus vaisius.

Žodžiu, tikrai rekomenduoju išbandyti, nes kiek kartų esu gaminusi šį šokoladą ir juo vaišinusi ką nors, visada sulaukdavau klausimo: kaip tai pagaminti.


Sudėtis:
Pusė pakelio kakavos miltelių
Agavų sirupas (pagal skonį)
Kokosų aliejus
Priedai pagal fantaziją ar virtuvės lentynos turinį (nuotraukoje su sezamo sėklomis)

Paruošimas:
Kakavos miltelius sumaišyti su sirupu ir ištirpintu kokosų aliejumi, kad gautųsi saldi, vienalytė grietinės tirštumo masė. Suberti norimus priedus ir dar kartą viską gerai išmaišyti. [Tiesa, jei norite barstyti, pavyzdžiui, migdolų plokšteles, geriau jas berti ant masės, kai ją sukrėsite į formą.]
Masę sukrėsti į silikoninę ar kitokią formą ir kišti į šaldytuvą valandai ar dviems. Kai masė sustingsta, pjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir valgyti.
Skanaus!


Prieš Kalėdas tokį pagamintą šokoladą pjausčiau gabalais, suvyniojau į gražų celofaną ir surišau su kitokiu šokoladu - Fudge, - apie kurį dar parašysiu artimiausiu metu, ir įteikiau kartu su Kalėdų senelio dovanomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą