2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

Daržovėmis įdarytas baklažanas

Mėgstu visokias įdarytas daržoves - jau esu rašiusi apie įdarytas paprikas (čia ir čia), bulves, dar pievagrybius, o juodraščiuose dar laukia nuotraukos su įdaryta cukinija. Bet šiandien noriu pasidalinti įdarytų baklažanų receptu. Įdaras paprastai paruošiamas iš daržovių, o kol baklažanai su įdaru keps orkaitėje, galėsite nuveikti ką nors naudingo namuose.

Beje, kalbant apie baklažanus, reikia priminti, kad jie labai mėgsta riebalus, todėl nepadauginkite jų kepdami įdarą. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti su prieskoniais. Aš šiam patiekalui naudojau Tahini pastą, bet savaitgalį kaip tik "Aliejaus" parduotuvėje prisipirkau prieskonių, tad galvoju, čia tiktų indiško skonio pagardai su kuminais, kariu. Kitą kartą išbandysiu.

Na ką, kimbam į darbus - prie puodų! 


Sudėtis:
2 baklažanai
2 morkos
Svogūnas
2 skiltelės česnako
Pusė paprikos
100 g Fetos sūrio
Tahini pasta (perkama indeliuose, bet galima pasigaminti gerai trintuvu sutrynus sezamų sėklas su aliejumi)
Druska, pipirai
Džiovintas mairūnas


Paruošimas:
Baklažanus perpjauti išilgai per pusę ir išskobti vidų, paliekant apie centimetro storio sieneles. Tiesa, vieną baklažaną aš nuskutau, o kitą - ne. Panašu, kad tas baklažanas, kuris kepė su odele, buvo šiek tiek riebesnis. Matyt, odelė neleido riebalams išbėgti ir sulaikė juos viduje.
Baklažanų puselių vidinę pusę, kur bus dedamas įdaras, pabarstyti druska ir šiek tiek patepti Tahini pasta.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti burokine tarka, baklažanų dalis, kurios buvo išskobtos iš puselių, supjaustyti nedideliais gabalėliais, papriką - kubeliais. Į keptuvę pilti aliejaus, sumesti svogūnus ir česnakus ir pakepinti keletą minučių. Tada į keptuvę berti tarkuotas morkas, vėl, pakepinus kelias minutes, mesti smulkintus baklažanus. Kepančias daržoves pagardinti druska, pipirais. Kai kai visos daržovės apkepa ir suminkštėja, keptuvę nuimti nuo ugnies, sumesti smulkiai pjaustytą papriką ir Fetos sūrį.Viską gerai išmaišyti - įdaras paruoštas.
Baklažanų puseles dėti į folija išklotą kepimo indą, į kiekvieną puselę dėti įdaro, pabarstyti džiovintu mairūnu ir uždengus kišti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po maždaug valandos kepimo, kai baklažanas suminkštėja, foliją atidengti ir dar kepti apie 10-15 minučių, kad apkeptų viršus. Baklažanus patiekti su šviežių daržovių salotomis. Porcijai visiškai užtenka vienos baklažano puselės. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą