2014 m. rugpjūčio 28 d., ketvirtadienis

Kalmarų kotletai

Kalmarų kotletus, atrodo, pirmą kartą paragavau fabriko, kuriame dirbu, valgykloje. Pabandžiau iškepti tokius ir namie. Visi trys (įskaitant ir 3 m. vaiką) juos raitėm, kad net ausys linko. Skanu, paprasta ir, juos gaminant, neįmanoma sugadinti (t.y. perkepti) kalmarų. Vien dėlto juos verta pagaminti kiekvienam.


Sudėtis:
3 kalmarai
Mažas svogūnas
2 skiltelės česnako
Druska, pipirai
1 kiaušinis
Keli šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba miltų)
Džiovintos petražolės
Aliejus kepimui

Paruošimas:
Virtuviniu trintuvu sutrinti kalmarus, svogūną ir česnakus. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti prieskonius ir išmaišyti. Tada suberti maltus džiuvėsėlius ir vėl gerai išmaišyti. Iš masės formuoti nedidelius kepsnelius ir kepti keptuvėje su aliejumi. Iškepusius patiekti su daržovėmis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą