2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

Trinta pomidorų ir agurkų sriuba

Vis dar besitęsiant agurkų ir pomidorų sezonui, būtina pasigaminti tokios trintos daržovių sriubos. Tai yra mano, galima sakyti, mėgstamiausia sriuba - kai tik pasigaminu, tai beveik pati viena visą puodą sriubos ir suvalgau. Aš vadinu ją "beveik gaspacho", nes ji labai panaši į ispanišką trintą pomidorų sriubą. Tik aš gaminu ją be duonos, o baltos duonos skrebučius patiekiu šalia.


Sudėtis:
5-6 dideli gerai prinokę ir sultingi pomidorai
3-4 agurkai
Paprika
Svogūnas
3 skiltelės česnako
Džiovintas raudonėlis
Laiškiniai svogūnai papuošimui
Druska, pipirai
Šiek tiek balzaminio acto
Pagal skonį sojos padažo
1 arb. šaukštelis trintų saulėje džiovintų pomidorų
Aliejaus kepimui
Baltos duonos skrebučiams


Paruošimas:
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę. Agurkus nuskusti ir, jei jie labai dideli, perpjovus išgramdyti sėklas.
Svogūną, 2 česnako skilteles ir papriką supjaustyti ir pakepinti su trupučiu aliejaus. Tik kepinti reikia neilgai - kai tik daržovės pradeda minkštėti, nuimti nuo ugnies.
Į virtuvinį plaktuvą (kokteilinę ar trintuvą su S formos peiliais) sudėti pjaustytus pomidorus, agurkus ir apkepintas daržoves. Viską plakti, kol masė bus be stambių gabalėlių. Sudėti prieskonius, saulėje džiovintus pomidorus, įpilti šiek tiek balzaminio acto ir sojos padažo, įspausti česnako skiltelę ir dar kartą viską sumaišyti.
Baltą duoną supjaustyti riekelėmis ir šiek tiek padžiovinti orkaitėje. Iškepusias riekeles galima patrinti česnako skiltele. Tiesa, galima šalia patiekti ir česnakinį batoną (prekybos centruose parduodamus ilgus batonus, iškart iškeptus su česnakiniu sviestu).
Sriubą pilti į lėkštę, pabarstyti laiškiniais svogūnais ir patiekti su baltos duonos skrebučiais.
Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą