2014 m. rugpjūčio 24 d., sekmadienis

Vaikiška šventė su bitutėmis

Mūsų vaikas tik šią vasarą pradėjo lankyti darželį. Tiesa, darželis dar tik kuriasi, tad vaikučių kol kas nebuvo daug, bet tą sunkiausią vaikui ir tėvams laikotarpį, t.y. adaptaciją, pragyvenom su šiek tiek ligų ir šiek tiek ašarų. Aišku, nežinia, kaip bus rudenį, kai į grupę ateis ne 5 vaikai, o visi 15, ir mažasis iš auklėtojos gaus mažiau dėmesio, bet tikimės, kad viskas bus gerai.

Na, o vasaros pabaigoje darželio auklėtojos sugalvojo surengti šeimų šventę ir pakvietė vaikučius su tėveliais ateiti verti šermukšnių karolių, lankstyti lėktuvėlių, kartu eiti į lauką ir valgyti suneštines vaišes. Kadangi per porą mėnesių jau spėjau užsitarnauti virtuvės fėjos vardą, tad buvau atsakinga už stalo paruošimą. Tiksliau, vaišes turėjo atsinešti visi, o aš turėjau pasirūpinti, kad viskas būtų sudėta vietoje, laiku ir pan. Na, bet aš nusprendžiau, kad jei tik šiaip sudėsim maistą, nebus įdomu. Šventė juk vaikų darželyje, tad ir stalas turi būti vaikiškas. Po ilgo galvos sukimo sugalvojau, kad stalas bus žalia pieva su bitutėmis. Žinoma, internetas yra visagalis, todėl šiek tiek ilgiau panaršiusi radau puikius (nemokamus) maketus su bitutėmis.

Atsisiųsti galite čia: Catchmyparty.com
Na, o kad stalas virstų žalia pieva, panaudojau žalios spalvos tampomą (nežinau, ar tiksliai taip jis vadinasi) popierių. Beje, toks popierius man labai patinka - jį naudojau ir per vaiko gimtadienį: užtiesiau vietoj staltiesės. Ir gražu, ir skalbti nereikia.


Taip atrodė mūsų stalas. Tiesa, maisto vėliau atsirado daugiau. Aš ta proga ruošiau vėrinukus iš mažų mocarelos sūrių ir geltonų vyšninių pomidorų ir kepiau morkų pyragą su sūdyta karamele. Negaliu nepasigirti - pirmą kartą pagaminau tokios geros konsistencijos karamelę. Anksčiau, kai gamindavau karamelę, tai arba per mažai įpildavau grietinėlės, arba cukrus sušokdavo gumulėliais. Šį kartą ji gavosi tokia švelni ir vientisa.
Tiesa, morkų pyrago receptą galite rasti čia, tik jame nurodyta, kad ant pyrago reikia užpilti glajų, bet aš pyliau karamelę ir galiu pasakyti, kad taip yra daaaaaaaaaaaaaaaaaaaug skaniau. Ypač, kai karamelė susigeria į pyragą.....
O čia rasite, kaip gaminti karamelę. 

Štai tokia graži ir skani buvo darželio šventė. Gražių ir Jums vaikiškų švenčių - juk ir rugsėjo 1-oji artėja.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą