2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

Lęšių kepsneliai su agurkų ir jogurto padažu

Lęšiai mūsų virtuvėse tikriausiai nėra dažni svečiai, nes daugelis net nežinome, ką doro iš jų pagaminti. Vaikystėje (bent jau mano) lęšių nebuvo - nepamenu, kad būtume juos valgę. Bet dabar juos mielai gaminu ir bandau savo vyrą pripratinti taip pat juos valgyti. Tarp senesnių mano įrašų galite rasti ir mišrainės su lęšiais, ir lęšių sriubos su antiena, ir lęšių su moliūgais, ir lęšių su rūkyta paprika receptus.

Mokslininkai sako, kad lęšiuose yra gausybė gerų medžiagų - baltymų, folio rūgšties, B grupės vitaminų, mineralinių medžiagų. Tad gaminkime iš lęšių, nes tai ir skanu, ir sveika!

Šiandien siūlau pasigaminti kepsnelius iš lęšių. Tai sotus patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Patiekite su jogurto ir agurkų padažu bei šviežiomis daržovėmis.


Sudėtis:
100 g lęšių
1 kiaušinis
2-3 šaukštai miltų
Druska, pipirai, kario prieskoniai, maltas kuminas
Aliejaus kepimui
Padažui:
Didelis agurkas
Skiltelė česnako
Krapai
Žiupsnelis kmynų
~250 ml natūralaus jogurto be priedų


Paruošimas:
Lęšius išvirti pasūdytame vandenyje ir atvėsinti. Lęšius šiek tiek sutrinti - aš naudojau įrankį bulvių košei gaminti, bet netryniau lęšių iki košės konsistencijos, o tik truputį, kad liktų ir sveikų kruopų. Tada į masę į mušti kiaušinį, įdėti prieskonius ir išmaišyti. Suberti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Masę neturi būti kieta, ją reikia gana lengvai maišyti šaukštu.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir po šaukštą dėti lęšių masę bei formuoti blynelius. Apkepti iš abiejų pusių.
Kol kepsneliai skrunda keptuvėje, paruošti padažą. Agurką sutarkuoti stambia tarka, įspausti skiltelę česnako, įberti kmynus, druską, pipirus, smulkiai kapotus krapus. Viską sumaišyti su natūraliu jogurtu be priedų.
Blynelius patiekti su padažu ir daržovėmis.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Laba diena, norėjau paklausti kokius lęšius naudojote? Žalius ar raudonus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Naudojau žalius lęšius. Bet manau, kad ir su raudonais išeitų panašiai taip pat - gal tik raudonieji labiau suverda ir yra minkštesni savo forma.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkoju už atsakymą :) bandysime gaminti

    AtsakytiPanaikinti