2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Lęšių sriuba su antiena

Mes beveik kasdien verdame sriubą. Anksčiau mano vyras labai mėgo Leningrado agurkinę sriubą (tą, kuri verdama su perlinėm kruopom ir raugintais agurkais) ir galėjo valgyti ją kone kasdien. Dabar favorite tapo charčio sriuba. Bet man virti tą pačią sriubą kelias dienas iš eilės ranka nekyla, tad nuolat eksperimentuoju ir beveik kas kartą kuriu naują sriubą. Šį kartą - tai lęšių sriuba su antiena.


Sudėtis:
Pusė anties krūtinėlės
Sauja žaliųjų lęšių
Sauja raudonųjų lęšių (galima naudoti venos rūšies lęšius - arba raudonuosius, arba žaliuosius)
Svogūnas
1 valg. šaukštas miltų
Druska, pipirai, 3 lauro lapai

Paruošimas:
Anties krūtinėlę šiek tiek apkepinti keptuvėje, po to dėti į puodą, užpilti vandeniu, įberti druskos, pipirų, įdėti lauro lapus ir virti apie 10-15 minučių. Po to į puodą sudėti lęšius ir virti dar apie 15-20 minučių. Svogūną susmulkinti ir pakepinti keptuvėje. Kai svogūnai pagels, į keptuvę įdėti šaukštą miltų ir dar šiek tiek pakepinti. Kai lęšiai gerai išverda, į puodą sudėti kepintus svogūnus su miltais ir dar šiek tiek pavirti. Anties krūtinėlę išimti iš puodo ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Į lėkštę dėti keletą anties gabalėlių ir užpilti sriuba. Patiekti su grietine.Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą