2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

Keptos bulvės indiškai

Ne paslaptis, kad visai netrukus iškeliaujame porai savaičių į Indiją, tad pratinam savo skonio receptorius prie indiškų prieskonių. Žinoma, ten skonis bus kitoks ir, tikiu, kad per tą laiką tikrai prisiminsime, kaip mėgstame lietuviškus cepelinus, tačiau ir indai valgo bulves. Pamenu, praėjusį kartą kai buvo Indijoje prieš penkerius metus, mano vyras beveik nuo pirmų dienų ieškojo keptų bulvių ir, koks buvo jo džiaugsmas jas radome. Tiesa, tikram lietuvio skoniui tinkamų bulvių patiekalą radome tik Goa valstijoje, kur lankosi ir rusų turistai, o vietiniai nori jiems įtikti. Visur kitur buvo galima tenkintis kitokiais patiekalais, kuriuose yra bulvių. Dažniausiai sutinkamas buvo Aloo gobi, kas reiškia - bulvės su žiediniais kopūstais.

Radau čia: Etsy.com
Smagus atvirukas, padedantis atsiminti, kad ALOO reiškia bulves. :) O šį kartą papasakosiu apie keptas bulves, kurias taip pat galima naudoti pyragėlių Samosa ar traškaus, ypatingo blyno Masala dosa įdaru. Ir tai bus panašu į Aloo gobi, tik truputį palietuvintas variantas.


Sudėtis:
5-6 bulvės
1/2 raudono svogūno
1 nedidelis paprastas svogūnas 
Sauja šaldytų (ar šviežių) žirnelių
1/4 žiedinio kopūsto
Garstyčių sėklos
Kumino sėklos
Druska, pipirai
Indiškų patiekalų prieskoniai "Tika masala"
Ciberžolė
Imbieras
Aliejus arba ghee sviestas kepimui

Paruošimas:
Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi berti garstyčių sėklas, kumino sėklas ir truputį pakepinti. Kai tik garstyčių sėklos pradeda "šaudyti", mesti bulves ir išmaišyti. Kepti vis maišant. Įberti druską, pipirus, kitus prieskonius, pamaišyti. Dėti smulkiai supjaustytą žiedinį kopūstą, vėl pakepinti keletą minučių, uždengus keptuvę dangčiu. Kai daržovės beveik suminkštėja, sumesti žirnelius ir svogūnus. Dar kelias minutes pakepti ir skanauti.
Gero apetito! Bandėm valgyti su lietuvišku kefyru - puikiai tiko. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą