Tai karštasis patiekalas tiems, kurie nenori daug laiko praleisti virtuvėje. O dar geriau tokį gaminti, kai ruošiatės šventei, nes vakarėlio dieną reikės tik užmauti žuvį ant iešmelių ir pašauti į orkaitę.
Sudėtis:
Lašišos filė (7 suaugusiems ir 3 vaikams pamaitinti naudojau 2 kg svorio lašišos filė)
250 g vyšninių pomidorų
Maža jauna cukinija
Keli šaukštai sojų padažo
2 šaukštai medaus
3 skiltelės česnako
Keli šaukštai aliejaus
Juodieji pipirai
Džiovintas bazilikas
Paruošimas:
Lašišos filė supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais (kaip šašlykams). Atskirame inde paruošti marinadą: sojų padažą, medų, aliejų sumaišyti su pipirais, baziliku ir smulkiai sukapotu česnaku. Marinadą užpilti ant žuvies ir gerai išmaišyti, kad skystis pasiskirstytų ant visų žuvies gabalėlių. Palikti žuvį marinuotis per naktį.
Cukiniją nulupti ir daržovių skustuku supjaustyti labai plonomis juostelėmis. Cukiniją dėti į indą ir užpilti verdančiu vandeniu - taip jos taps lankstesnės.
Ant iešmelių mauti gabalėlį žuvies, po to vyšninį pomidorą, vėl žuvies, susuktą į ritinėlį cukinijos gabalėlį ir pabaigai vėl žuvies.
Iešmelius dėti į šiek tiek riebalais pateptą kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15-20 min.
Patiekti su daržovėmis. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą