Jau esu rašiusi apie beveik kibinus, pyragėlius su kopūstais, tortą, pyragą su obuoliais, pagamintus iš sluoksniuotos tešlos. O šį kartą dalinuosi pyragėlių su tunu receptu. Šie pyragėliai vaiko gimtadienyje buvo lyg maži plaustai su burėmis. Taip papuošti visiškai lengva - į pyragėlį reikia įsmeigti medinį pagaliuką, o ant jo burę suformuoti iš popierinio trikampio.
Sudėtis:
2 morkos
Svogūnas
1 skiltelė česnako
Skardinė tuno aliejuje
Sauja smulkintų krapų
Pakuotė sluoksniuotos mielinės tešlos
Druska, pipirai
Kiaušinis aptepimui
Paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus. Kai svogūnai taps skaidrūs, įmesti stambiai tarkuotas morkas, įberti druskos, pipirų. Daržoves pakepinti, kol taps beveik minkštos. Tada nuimti nuo ugnies, įspausti česnako skiltelę, sumesti smulkiai kapotus krapus, tuną ir gerai išmaišyti. Įdaras paruoštas.
Tešlą atšildyti, supjaustyti stačiakampiais. Ant jų dėti šiek tiek įdaro, patepti tešlos kraštus plaktu kiaušiniu ir sulipdyti. Pyragėlio viršų taip pat aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti į kepimo skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą