2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Pirmasis vaiko gimtadienis

Pagaliau radau laiko aprašyti pirmąjį mūsų vaiko gimtadienį.

Jau gerokai prieš šią šventę pradėjau galvoti vakarėlio temą ir pirmiausia, kas šovė į galvą, tai jūrinė tematika (juk vaikas gimė Klaipėdoje). Internete prisižiūrėjau krūvas nuotraukų iš visokių jūrinių gimtadienių ir kitokių švenčių. Tiesa, tos prisirankiotos idėjos dingo, mirus senojo kompiuterio kietajam diskui, bet kai kas liko galvoje. :) Tad gimtadienis buvo dryžuotas, jūrinis.

Taip atrodė kvietimas į gimtadienį.


Šventės rytą kambarį papuošėm popierine girlianda. Ją pagaminti visai paprasta, o atrodo tikrai įspūdingai ir namai pavirsta šventiškais.


Tiesa, girliandos iki šiol taip ir nenukabinom. Tegul mūsų namuose būna šventė ištisus metus. :) Arba pakeisim ją kokia kita, kai artės kitos šventės.

Svečiai paisė kvietime nurodyto aprangos kodo ir (beveik visi) buvo apsirengę dryžuotai. Atrodėm tikrai smagiai. Vaikas buvo mažasis jūreivis su specialiais jūreiviškais marškinėliais ir dryžuotais šortais. Iš pradžių jam buvo nejauku pamačius tiek svečių, bet vėliau įsidrąsino ir lipo ant ką tik dovanų gauto medinio arkliuko.

Aišku, mano didžiausias dėmesys buvo sutelktas į stalą. Tiesa, visi svečiai surinko į gimtadienį šiek tiek per anksti, tai kai kurioms puošybos detalėms man tiesiog nebeliko laiko. Bet ant stalo buvo servetėlės jūrine tematika ir kiekvienas svečias gavo po baltai mėlyną saldainį. O per skubėjimą pamiršau ant stalo pridėlioti kriauklių ir jūros akmenėlių.


Maistas taip pat buvo pritaikytas prie gimtadienio tematikos, todėl patiekalai arba atrodė kaip laiveliai, arba buvo pagaminti iš pagrindinės jūros gėrybės - žuvies. Vienas patiekalas - užkandis su arbūzais - iškrito iš konteksto, bet jį labai norėjau išbandyti ir (kad jau visai neišsiskirtų iš kitų patiekalų) pagaminau žvaigždžių (sakykim, jūros) formos. :)

Gimtadienio meniu buvo toks:

Užkandžiai
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su tunu
Krevetės su sojų padažu
Užkandėlės su arbūzu ir Feta sūriu
Tortilijų suktinukai su lašiša

Karštasis patiekalas
Lašišų vėrinukai su daržovėmis
Daržovių salotos (salotų lapai, pomidorai, agurkai, braškės, aliejaus-citrinų sulčių užpilas)

Desertas
Vaisių laivas iš meliono
Biskvitinis tortas su braškėmis
Braškių limonadas


Prisivalgę ant popierinio vėjo malūnėlio parašėm po vieno žodžio linkėjimus vaikui gimtadienio proga. Vėliau fotografavomės ir... vaikas pavargo. Svečiai išvažiavo prie jūros, o vaikas lyg ir susiruošė miegoti. Tiesa, jis po to apsigalvojo, tad vietoj linksmybių pajūryje ėjom žaisti į kiemą.

Toks buvo tas pirmasis gimtadienis. Kitais metais galvosim kitokią vakarėlio temą ir atitinkamai puošimės. O receptais pamažu pasidalinsiu. Laukite. :)

1 komentaras: