2012 m. liepos 31 d., antradienis

Tortilijų suktinukai su lašiša

Šiandien turbūt visa Lietuva kalba tik viena tema - olimpinį aukso medalį, kurį iškovojo mūsų 15-metė plaukikė Rūta Meilutytė. Vis dėlto lietuviai - fenomenali tauta: neturim nei gerų stadionų, nei baseinų, valstybiniu lygmeniu skatinam bene vien tik krepšinį, bet mūsų šalies atstovai vis sugeba iškovoti kokį nors medalį olimpinėse žaidynėse ar pasaulio / Europos čempionatuose. Nerealu! Kur tie sportininkai treniruojasi ir kaip jie sugeba pasiekti tokių rezultatų - tai didžiausia mįslė.

Tiesa, nacionalinė televizija laidoje "Labas rytas" rodo reportažų ciklą "Lietuvos sporto viltys", bet iki šiol apie savo šiuolaikinius herojus sužinodavom tik tada, kai jie užlipdavo ant čempionų pakylos. Gal iš tiesų turėtume atsigręžti ir į kitas sporto šakas, o ne tik religija laikyti krepšinį?

Džiugu, kad Lietuvoje yra gerų ir perspektyvių sportininkų ir kad jie (nors kai kurie ir negyvena mūsų šalyje) vis tiek atstovauja Lietuvai svarbiose sporto varžybose.

O aš, kaip ne sportininkė ir visai net nesanti šalia jų, galiu pasakyti, kad valgyti reikia visiems. Ir aš galėčiau mūsų šalį atstovauti nebent mėgėjų kulinarų varžybose. :) Tad šiandien siūlau pasigaminti suktinukus su lašiša ir maskarpone sūriu.


Sudėtis:
6 tortilijų (apvalių, vidutinio dydžio) lakštai
200 g maskarpone sūrio
Pora šaukštų grietinės
Sauja žalių konservuotų alyvuogių
Pora raugintų agurkų
Pundelis krapų
Pora šviežių agurkų
200 g sūdytos lašišos

Paruošimas:
Maskarponės sūrį sumaišyti su labai smulkiai sukapotomis alyvuogėmis, raugintais agurkais ir krapais. Kad masė nebūtų per tiršta, įdėti porą šaukštų grietinės. Druskos į masę nedėjau, nes rauginti agurkai ir alyvuogės suteikia pakankamai sūrumo.
Masę tepti ant tortilijų lakštų. Viename lakšto šone dėti ilgomis juostelėmis supjaustytą agurką ir lašišą (kaip ruošiant sušį) ir susukti. Susuktas tortilijas suvynioti į maistinę plėvelę ir kelias valandas palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant supjaustyti gabalėliais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą