Tokią panašią mišrainę ragavau armėniškame restorane. Ji buvo patiekta su granatų sėklomis, kurios prie burokėlių ir riešutų skonio baisiai gerai tiko. Bet mano namuose tą dieną granatų nepasitaikė (išvis jie retokai čia pasitaiko), tad pakeičiau juos obuoliais.
Mišrainė puikiai tinka kaip garnyras prie įvairiausių patiekalų iš mėsos, žuvies ar prie kruopų košių.
Sudėtis:
3 virti burokėliai
1 didelis rūgštokas obuolys
Sauja graikinių riešutų
Petražolių lapeliai
Pipirai, druska, prieskoniai Chmeli-suneli
Citrinos sultys
Šlakelis aliejaus (galima alyvuogių, vynuogių kauliukų, graikinių riešutų ar kokį mėgstate)
Paruošimas:
Virtus burokėlius sutarkuoti, pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais Chmeli-suneli, gausiai apšlakstyti citrinos sultimis ir gerai išmaišyti. Indą su burokėliais 15 minučių atidėti į šoną.
Tuo metu kubeliais supjaustyti nuluptą ir išvalytą nuo sėklų obuolį, smulkiai sukapoti riešutus ir petražoles. Viską sumesti į indą su burokėliais, gerai išmaišyti, užpilti šlakelį aliejaus ir galima patiekti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą