Jau seniai esu girdėjusi, kad arbūzas labai dera su Fetos sūriu, todėl tik prasidėjus arbūzų sezonui, vaiko gimtadienio proga, gaminau šį užkandį. Skonis įdomus ir įvairiapusis - sūroka Feta, saldžiai rūgštokas pamarinuotas arbūzas, ryškus baziliko skonis ir dar mėtų gaiva. Dabar, kai arbūzų sezonas jau įsisiūbavo, pabandykite ir Jūs tokį derinuką.
Tik iškart noriu perspėti, kad šiltu oru toks marinuotas arbūzas gali labai greitai pradėti rūgti. Todėl užkandį sudoroti reikėtų pakankamai greitai.
Sudėtis:
Kelios didelės riekės arbūzo
50 g Fetos sūrio
Valg. šaukštas grietinės
Kelios riekės juodos duonos
1 apelsino sultys
Sauja mėtų lapelių
Bazilikų lapeliai
Balti pipirai
Valg. šaukštas medaus
Paruošimas:
Arbūzo žievę nupjauti, minkštimą supjaustyti nedideliais gabalėliais (galima įvairiomis formelėmis išspausti), atsargiai iškrapštyti sėklytes. Apelsino sultis sumaišyti su medumi, baltaisiais pipirais ir smulkiai kapotomis mėtomis. Šiuo marinadu apipilti arbūzo gabalėlius ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Fetos sūrį sutrinti su grietine, kad gautųsi tepama masė. Ją užtepti ant juodos duonos riekelių. Ant viršaus dėti nusausintus arbūzo gabalėlius ir papuošti baziliko lapeliu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą