2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

"Tinginukai" su mėtomis ir daržovių padažu

Iš vaikystės prisimenu varškės su mėtomis skonį. Mano baba virdavo cepelinus su varškės ir mėtų įdaru. Būdavo labai skanu, todėl ir dabar jei darau kokį varškės įdarą virtinukams ar cepelinams, irgi įdedu mėtų. O vakar viriau ir "tinginukus" iš varškės su mėtomis. Sakyčiau, išėjo labai neblogai. Ypač su daržovių padažu.


Sudėtis:
250 g varškės
1 kiaušinis
3-4 valg. šaukštai miltų
Keli mėtos lapeliai
Žiūpsnelis druskos

Paruošimas:
Varškę rankomis sumaigyti, sutrupinti. Sumesti labai smulkiai sukapotus šviežių mėtų lapelius. Įmušti kiaušinį, įberti druskos, miltų ir gerai išmaišyti. Tešla neturi būti per kieta. Be to, geriausia, jei tešla bent kelias valandas pastovi - tada mėtų skonis labiau jaučiamas.
Į puodą įpilti vandens ir užvirinti. Į verdantį vandenį mesti nedidelius varškinės tešlos gabaliukus. Virti apie 5-7 min., laiką skaičiuojant nuo to momento, kai "Tinginukai" iškyla į vandens paviršių.
Skaniausia su grietinės ir sviesto padažu. O mes vakar valgėm su troškintų daržovių padažu - svogūną, morką, cukiniją supjausčiau nedideliais gabalėliais, apkepinau, įbėriau druskos, prieskonių, įpyliau šiek tiek pieno ir įdėjau porą šaukštų grietinės. Viską patroškinau apie 15 min. ir patiekiau. Tokį padažą galima valgyti ir su bulvių koše, kruopomis, naudoti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Paprasta, greita ir skani vakarienė. Nors tiktų ir lengviems pietums. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą