2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Kokosinė Panna Cotta

Šį kartą pasidalinsiu receptu be nuotraukos. Tiesiog nespėjau nufotografuoti, suvalgėm visą gėrį labai greitai, tad neliko laiko nuotraukos komponavimui.

Vieną vakarą sugalvojau, kad labai norisi Panna Cotta deserto. Grietinėlės šaldytuve buvo, tad ėmiausi darbo. Po kurio laiko, kai grietinėlė su cukrumi jau buvo puode, apsižiūrėjau, kad paprasto pieno tai nėra..... Pasirausiau savo sandėliuke ir radau kokosų pieno. Tad pakeičiau receptą ir gaminau kokosinę Panna Cotta.

Sudėtis:
200 ml grietinėlės
200 ml kokosų pieno
Vanilės ankštis
Maždaug pusė stiklinės cukraus
1 kupinas valg. šaukštas želatinos

Paruošimas:
Želatiną užpilti trupučiu vandens ir palikti išbrinkti.
Grietinėlę sumaišyti su kokosų pienu ir cukrumi. Iš vanilės iškrapštyti sėklytes, sumesti į puodą ir įmesti pačią  vanilės ankštį. Puodą dėti ant ugnies ir kaitinti, kol viskas taps labai karšta, bet neužvirs.
Išbrinkusią želatiną truputį pakaitinti, kad ištirptų visi grūdeliai ir, maišant kaitintą grietinėlę, supilti ją į puodą. Gerai išmaišyti, supilstyti į formeles ir dėti kelioms valandoms į šaldytuvą sustingti.
Masei pradėjus stingti, galima desertą pabastyti kokoso drožlėmis.
Skanaus!

Tiesa, desertas išeina riebesnis nei gaminant tradicinę Panna Cotta iš grietinėlės ir karvės pieno. Bet skonis taip pat geras. Tik gal kitą kartą dėčiau šiek tiek daugiau cukraus, nes pritrūko saldumo. Eksperimentuokite ir Jums pavyks atrasti geriausią skonį!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą