Štai ir prasidėjo ruduo. Dar šiandien lyg ir šilta diena, bet oras jau kvepia rudeniu. O vasaros lyg ir nebuvo... Kai kas sako, kad tas porą karštų savaičių galima užskaityti kaip gerą vasarą, bet man pasirodė, kad šilumos trūko. Kita vertus, svarbiausia, kad namie būtų šilta. Visomis prasmėmis.
O kad būtų smagiau, siūlau pasigardžiuoti kitokiais varškėčiais. Minkšti, purūs, saldūs... Tinka ir šeštadienio pusryčiams, ir darbo dienos vakarienei.
Sudėtis:
200 g varškės
4 kiaušiniai
2 valg. šaukštai manų kruopų
2 valg. šaukštai miltų
2 valg. šaukštai cukraus
Vanilinis cukrus
Paruošimas:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške. Suberti manų kruopas ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Į varškės ir trynių masę dėti šaukštą miltų ir pusę plaktų baltymų. Viską atsargiai permaišyti, sudėti likusius miltus ir baltymus. Atsargiai išmaišyti ir kepti sausoje (ar vos šiek tiek riebalais pateptoje), nesvylančioje keptuvėje.
Patiekti su grietine.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą