Foto iš Вязаная мода из Финляндии. Вязаные идеи для украшения интерьера №5 2012 |
Bet gal pasiliksiu šią užduotį kokiam kitam vakarui ar net savaitgaliui. O šiandien dar siūlau pasidžiaugti rudeniu ir pasigaminti daržovėmis įdarytų paprikų. Juk dabar pats baltųjų paprikų sezonas, o daržovių įdarui taip pat pilna.
Sudėtis:
Baltosios paprikos
3 bulvės
2 morkos
2 nedideli svogūnai
Sauja žaliųjų žirnelių
2 skiltelės česnako
Druska, pipirai, malta džiovinta paprika
3 pomidorai
2 valg. šaukštai grietinės
Sauja krapų
Paruošimas:
Įdarui svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais, suberti į įkaitintą keptuvę ir trumpai apkepinti. Ten pat į keptuvę sudėti stambiai tarkuotas morkas ir bulves. Kepti nuolat pamaišant, pagardinti, druska, pipirais, džiovinta paprika. Baigiant kepti, suberti žirnelius ir dar porą minučių pakepinti. Keptuvę nuimti nuo ugnies, įspausti česnako skilteles, išmaišyti ir palikti truputį atvėsti. Paruoštas įdaras atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje.
Paprikas nuplauti, nupjauti viršūnėles ir išimti sėklas. Šaukšteliu įdėti įdaro iki pat paprikų viršaus. Paprikas dėti į troškinimo indą, įpilti šiek tiek vandens, uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 min. Jei reikia, paprikas atsargiai apsukite, kad jos pasitroškintų iš visų šonų. Po 10 min. ė puodą įdėti grietinės, įberti druskos, prieskonių, sudėti nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus. Patroškinti dar 5-7 min.
Patiekti apibarsčius smulkintais krapais. Šalia galima patiekti virtų bulvių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą