2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Atvirukai gimtadieniui: gėlės

Tęsiu savo mėgstamą atvirukų temą. Kai norime pasveikinti artimą žmogų gimtadienio proga, dažnai prie dovanos pridedame ir atviruką. Ten įrašome gražiausius linkėjimus. Aš, kaip visada, esu už rankų darbo atvirukus, nes juose įrašyti žodžiai visada nuoširdesni. Todėl šiandien siūlau keletą gimtadienio atvirukų idėjų.

Gimtadienio atvirukai gali būti patys įvairiausi tiek atlikimo technika, tiek tuo, kas ant jo pavaizduota. Šį kartą siūlau gimtadienio atvirukų su gėlėmis idėjas. Pasistengsiu šią temą plėtoti ir kitą kartą pasiūlyti kitokių gimtadienio atvirukų idėjų.

Pirmiausia, mano mėgstama japoniška kompozicija. 


Rašydama apie Kalėdinius ir Valentino dienos atvirukus, jau rodžiau šio stiliaus atvirukų pavyzdžių.

Kitas lengvas darbelis - vaškine kreidele nupieštas gėlės pagrindas ir spalvos išlietos akvarele.


Jei ruošiatės atvirukų gaminimui iš anksto, galite panaudoti džiovintus gėlių žiedlapius.


Tik turiu perspėti, kad po tam tikro laiko gėlių žiedlapiai ant atviruko patamsėja.

Galiausiai, jei manote, kad visai neturite meninės gyslelės, galite pasinaudoti vadinamais paruoštukais. Dabar parduotuvėse (net nebūtinai specializuotose rankdarbių) galima rasti įvairių, net visai geros kokybės lipdukų su gėlėmis, skirtų atvirukų gamybai. Jums teliks juos priklijuoti ir galbūt padekoruoti kokiu nors mielu ornamentu.


Tokie mano gaminti atvirukai. O čia dar kelios idėjos iš visagalio interneto.

Jei mėgstate nerti vąšeliu - ši idėja jums. 

Foto iš čia: Make-handmade.com
 Jei namie mėtosi užsilikę siūlų galiukai ar kutai, pagaminkite gėlytes iš jų.

Foto ir gamybos procesas čia: Craftstylish.com
Jei turite kantrybės, gaminkite gėlytes iš popieriaus juostelių. Angliškai šį technika vadinama quilling, kaip verčiasi lietuviškai, tai net neįsivaizduoju. Kvilingas turbūt. :)

Daugiau idėjų čia: Make-handmade.com

Popieriaus virtuozams ir pop-up (ta, kur atvertus kas nors iššoka) atviruko idėja.

Foto iš čia: Curbly.com
Galiausiai, apsidairykite virtuvėje - gal turite kiniško kopūsto ar salotos gūžę.

Foto iš čia: Duitang.com
O jei tas žmogus, kuriam ketinate dovanoti atviruką, be galo mėgsta šokoladą, jis turbūt tikrai įvertins tokį jūsų darbelį.

Foto iš čia: Hatterandhareevents.blogspot.com
Kol kas tiek idėjų. Kūrybingų jums minčių, gražių atvirukų ir šypsenų, kurias jums padovanos žmonės, gavę jūsų rankų darbo atvirukus. :)

3 komentarai:

  1. Rankų darbo atvirukai tikrai gražu ir originalu. O jei dar nepamirštamos kokios neįprastos gėlės, tai iš viso šaunu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rankų darbo gimtadienio atvirukai man atrodo labai graži ir originali dovana. Labai džiugu, kad atsiranda vis daugiau žmonių, kurie patys gamina ir gali nustebinti savo artimus žmones.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Komentatoriai, norintys pasireklamuoti savo komentarais, kreipkitės į mane tiesiogiai. Komentarai su nuorodomis į reklamuojamus puslapius bus koreguojami publikuojant juos be reklaminių nuorodų. :)

    AtsakytiPanaikinti