2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

Žuvis su burokėliais ir krienų padažu

Gražaus pavasario proga noriu su jumis pasidalinti ... megztomis tulpėmis. Aš tokių numegzti, deja, nemoku, bet turbūt šį kartą užteks tiesiog jomis gėrėtis.

Foto iš čia:Flickr.com

O šiandien pietums siūlau žuvį su pomidorais, burokėliais ir krienų padažu.


Sudėtis:
2 žuvies filė (aš naudojau Nilines tilapijas)
2 nedideli virti burokėliai
Pusė svogūno
Pomidoras
2 valg. šaukštai trintos varškės
4 valg. šaukštai natūralaus jogurto be priedų
Šaukštelis krienų (galima naudoti ir Wasabi, tik turbūt nereikės tiek daug)
Sojų padažas
Pusės citrinos sultys
Druska, pipirai

Paruošimas:
Virtus burokėlius sutarkuoti, svogūną smulkiai sukapoti. Ant daržovių užpilti sojų padažo, užspausti citrinos sultis ir palikti bent pusei valandos.
Žuvies file pabarstyti druska, pipirais ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje po kelias minutes ant kiekvienos pusės.
Pomidorą nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Padažui trintą varškę sumaišyti su jogurtu, pagardinti prieskoniais, įdėti krienus ir gerai išmaišyti.
Į lėkštę dėti keptą žuvį, ant jos kelis griežinėlius pomidoro, burokėlių salotų ir krienų padažo. Papuošti kapotomis petražolėmis. Skanių pietų!
Beje, tokias burokėlių salotas su krienų padažu galima valgyti ir be žuvies.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą